31. MAJ. 2021 KL. 14:50

Stadsarkitekt: Her er den almene sektor med til at drive by- og boligudviklingen

Camilla Van Deurs2

”København har jo relativt mange almene boliger stadigvæk, men de er typisk fra den gyldne æra mellem 1930’erne og 1970’erne. I dag er mellem 80 og 90 procent af alt nybyggeri privat,” siger Camilla van Deurs, stadsarkitekt i Københavns Kommune.

Camilla van Deurs, stadsarkitekt i Københavns Kommune, fortæller i ny artikel om den politiske ambition om blandede byområder i landets hovedstad og om Landsbyggefondens støttede energirenoveringer som et afgørende bidrag.

"København har jo relativt mange almene boliger stadigvæk, men de er typisk fra den gyldne æra mellem 1930’erne og 1970’erne. I dag er mellem 80 og 90 procent af alt nybyggeri privat."

Camilla van Deurs er stadsarkitekt i Københavns Kommune. Landsbyggefonden har i en større artikel bedt om at beskrive overvejelserne om den fremtidige by- og boligudvikling i landets hovedstad. Herunder den almene boligsektors rolle.

Med det københavnske Nordvest-kvarter som udgangspunkt fortæller Camilla van Deurs om den politiske ambition om blandede byområder i landets hovedstad, flere boliger til et bredt publikum samt et generelt fokus på bæredygtighed, hvor Landsbyggefonden-støttede energirenoveringer er et afgørende bidrag.

I København skal der bygges over fire gange så mange almene boliger i det kommende tiår som i det seneste tiår – og en vis andel af de nye boliger skal være billige.

Læs også: Landsbyggefonden afholder torsdag 3. juni konference om 'Den blandede by'. Du kan tilmelde dig det digitale program her. 

"Spørgsmålet er, hvordan vi i København kan få billige boliger, som er egnet til folk med færre sociale ressourcer," siger Camilla van Deurs.

Hun er med i et kommunalt boligpanel, som snart kommer med en række anbefalinger om yderligere modeller for billige boliger.

I artiklen, som kan læses hos Landsbyggefonden, besøger stadsarkitekten Københavns Nordvestkvarter, hvor der er en stor del af almene boliger.

Her taler hun om bl.a. bæredygtighed og de skrappe krav, der er vedrørende energi og klima, men nævner også de mange renoveringer, som foregår overalt i den almene sektor lige nu. Her er landets almene boliger nemlig særdeles vigtige.


"Hvad der i virkeligheden batter klimamæssigt og energimæssigt er at få løftet det eksisterende boligbyggeri, og her gør Landsbyggefonden et kæmpemæssigt arbejde i den almene sektor. Landsbyggefonden hjælper - ved at stille garantier og skabe økonomisk råderum - også med noget af den innovation, som ellers kan være svær," siger Camilla van Deurs.

Læs hele artiklen med stadsarkitekten her 

Skal du med til konference?

Landsbyggefonden afholder torsdag 3. juni konference om 'Den blandede by'. Du kan tilmelde dig det digitale program her. 

Læs senere artikler

Dansk tegnestue skal lave plan for 3.100 boliger i Hamborg

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

“Vi er villige til at gå på kompromis med meget for at bo i byen”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Hun er arkitekten, der tænkte børneværelset ind i vores boliger

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

kristoffer_friis_soerensen.jpg
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

”I starten var folk skideligeglade med det, jeg lavede”

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

”I starten var folk skideligeglade med det, jeg lavede”

Fik du

læst disse?

Himmerland Boligforening 2020 Sankelmarksgade 9 Renejeppesendk Her er der penthouses til 7,5 mio. kr. på toppen af det almene
DSC01070 Opfordring til Christiansborg: ”Opret tænketank, der sikrer boliger til hele livet for alle”
Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 15 Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende
Microsoftteams Image Se billederne: Konference satte lup på den blandende – og 'klumpede' – by
Keld Laursen Brabrand Boligforening Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør
DSC2078 Generationernes Hus viser nye veje for fællesskab
Himmerland Boligforening 2019 Ole Nielsen Corona-regning: Lejetab kan give højere husleje til unge studerende
Se alle artikler ( 2067 )

0

Læseliste