05. JAN. 2021 KL. 14:35

Elevatorprojekt blev langt billigere end budgetteret

Bøgeparken Elevator Thomas Larsen 8503

"Vi blev nødt til at tænke alternativt, for flere af beboerne er afhængige af elevatoren for at komme til og fra deres bolig," forklarer Thomas Larsen, der her står ved den midlertidig elevator. Foto: Johnny Gudmand Petersen

Bøgeparken i Lyngby havde afsat en million kroner til at udskifte en gammel elevator, men at modernisere den eksisterende var en bedre løsning.

Egentlig var der afsat en million kroner i budgettet til at få erstattet en 30 år gammel elevator ved 24 ældreboliger i Bøgeparken. Det viste sig dog, at boligafdelingen kunne modernisere den eksisterende i stedet for og spare omkring 750.000 kroner.

"De seneste par år er elevatoren tit gået i stykker. Vi talte med elevatorfirmaet, der anbefalede, at vi valgte at modernisere den gamle elevator i stedet for at udskifte den helt, for det var slet ikke nødvendigt. Nu får den i stedet en ny motordel og ny elektronik, og det koster omkring 250.000 kroner," forklarer ejendomsmester Thomas Larsen til DAB.

Om Bøgeparken

Boligområdet Bøgeparken ligger i Kgs. Lyngby og består at rækkehuse i to og tre etager omkring fælles grønninger. I Boligafdelingen er en blanding af ungdoms-, familie- og ældreboliger. 

Det er ikke optimalt at fjerne den adgangsgivende elevator, men uanset om vi havde etableret en helt ny elevator eller moderniseret den eksisterende, var vi nødt til at gøre noget ved elevatoren, og vi har valgt den mindst indgribende løsning.

Thomas Larsen

Ejendomsmester

Bøgeparken Elevator Thomas Larsen 8509

1 / 2I stedet for en helt ny elevator blev elektronikken og motoren udskiftet. Foto: Johnny Gudmand Petersen

20201103 124051 2

2 / 2Den mobile elevator. Foto: Thomas Larsen

Ejendomskontoret tænkte ud af boksen

Da ældreboligerne er i flere etager, og der kun er den ene elevator, bød det på nogle udfordringer undervejs i moderniseringen, som ejendomskontoret løste ved at tænke ud af boksen.

"Vi blev nødt til at tænke alternativt, for flere af beboerne er afhængige af elevatoren for at komme til og fra deres bolig. Vi valgte en løsning, hvor en stor kran hejste en mobil elevator ind i boligafdelingen. Den kunne beboerne bruge i de tre uger, arbejdet varede, og det kostede 40.000 kroner," forklarer Thomas Larsen.

Genhusning var ikke løsningen

Boligafdelingen kunne have valgt at genhuse beboerne i de tre uger, men det ville være en større omvæltning for beboerne og derudover en dyrere løsning, skriver DAB.

"Det er ikke optimalt at fjerne den adgangsgivende elevator, men uanset om vi havde etableret en helt ny elevator eller moderniseret den eksisterende, var vi nødt til at gøre noget ved elevatoren, og vi har valgt den mindst indgribende løsning," siger Thomas Larsen.

Tog særlige hensyn

Ejendomskontoret har på mail og sms appelleret til, at beboerne tog fat i medarbejderne på forhånd, hvis de vidste, at de skulle bruge den mobile elevator, der kunne være svær at betjene.

"De fleste beboere har klaret sig selv, men et par stykker har haft brug for vores hjælp, for den mobile elevator var sværere at betjene, end vi havde regnet med. Vi tilpassede den dog så vidt muligt, for eksempel med en skridsikker rampe og en snor, der gjorde den nemmere at lukke," siger Thomas Larsen.

Udvidet service til beboerne

Elevatorer kan være nødvendige og vigtige, i sær for de beboere i ejendommen, der er dårligt gående og ikke selv magter at gå op ad trapperne, og derfor havde ejendomskontoret udvidet service i de tre uger:

"Beboerne kunne booke os, hvis de skulle med elevatoren. Vi appellerede til, at det primært var inden for arbejdstid, men en af medarbejderne tilbød også at gøre det efter arbejde, hvis det var virkelig vigtigt," fortæller ejendomsmesteren.

Om skribenten

heidi_andersen.jpg
Heidi Andersen

Heidi Andersen er digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på Fagbladetboligen.dk. Derudover sørger Heidi for, at vores nyhedsbrev med spændende nyt, om den almene boligsektor, lander i din mailboks to gange om ugen.

Seneste Artikel

Affald behøver ikke være kedeligt

Heidi Andersen er digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på Fagbladetboligen.dk. Derudover sørger Heidi for, at vores nyhedsbrev med spændende nyt, om den almene boligsektor, lander i din mailboks to gange om ugen.

Seneste Artikel

Affald behøver ikke være kedeligt

Fik du

læst disse?

Himmerland Boligforening 2020 Sankelmarksgade 9 Renejeppesendk Her er der penthouses til 7,5 mio. kr. på toppen af det almene
DSC01070 Opfordring til Christiansborg: ”Opret tænketank, der sikrer boliger til hele livet for alle”
Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 15 Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende
Microsoftteams Image Se billederne: Konference satte lup på den blandende – og 'klumpede' – by
Keld Laursen Brabrand Boligforening Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør
DSC2078 Generationernes Hus viser nye veje for fællesskab
Himmerland Boligforening 2019 Ole Nielsen Corona-regning: Lejetab kan give højere husleje til unge studerende
Se alle artikler ( 2067 )

0

Læseliste