;

Kommunaldirektør bliver ny administrerende direktør i DAB

24. jun 2019

Ole Jacobsen, kommunaldirektør i Frederikssund Kommune, skal fremover stå i spidsen for Dansk almennyttigt Boligselskab (DAB). Et af landets allerstørste boligselskaber med over 50.000 boliger.

Et ansættelsesudvalg har de seneste måneder arbejdet på at finde den helt rigtige person til posten som administrerende direktør i DAB. Udvalget har haft mange kompetente og spændende profiler til samtale, og valget faldt på Ole Jacobsen, kommunaldirektør i Frederikssund Kommune. Den 52-årige nu kommende administrerende direktør for DAB har været kommunaldirektør siden 2009, og blev ansat i kommunen som direktør for Opvækst & Uddannelse i 2006. Han har også erfaring fra social-, skole- og kulturområderne i Helsinge Kommune, så DAB får en administrerende direktør med stor viden og interessante værktøjer i rygsækken.

"Det er med stor glæde og ydmyghed, at jeg har takket ja til udfordringen som administrerende direktør i DAB. Efter mange år i den kommunale sektor glæder jeg mig utroligt meget til at bringe mine erfaringer i spil i den almene boligsektor. En sektor, der i mit perspektiv er en del af fundamentet i den danske velfærdsmodel, og som rummer masser af udviklingsmuligheder," fortæller Ole Jacobsen.

DAB er en relationsvirksomhed, og gode, nære samarbejder er vigtige for at finde de løsninger, der gavner de 88.000 beboere i DAB-administrerede boligafdelinger mest. Ole Jacobsen er da heller ikke ét sekund i tvivl om, hvad han ser mest frem til:

"Det, jeg glæder mig allermest til, er at lære de mange dedikerede medarbejdere og bestyrelserne i boligselskaber og -afdelinger at kende."

Ole Jacobsen overtager posten efter Niels Olsen, der valgte at træde tilbage efter 12 år på posten og 28 år i DAB. Ole Jacobsens første arbejdsdag i DAB er den 12. august 2019.


Blå bog:
Uddannet cand.techn.soc. (teknologisk-samfundsvidenskabelig planlægningsuddannelse).
1996 - 1998 Kommunernes Landsforening
1998 - 2006 Helsinge Kommune
2006 - Frederikssund Kommune
2014 - 2018 Formand for DBU Sjælland