;

Foto By & Havn / Ole Malling

Indblik: Nu indgår almene boliger i Københavns vokseværk

31. aug 2017

Indblik

Foto: By & Havn / Ole Malling

Sidste år vedtog et bredt udsnit af Folketingets partier en stor revision af planloven. At de store partier til både højre og venstre i dansk politik fandt sammen om en aftale, betød, at reglen om muligheden for at sikre op til 25 procent almene ­boliger i nye byområder blev endeligt fastslået. 


Boligen har undersøgt, hvad der er sket siden, og allerede nu sætter den politiske aftale sig tydelige spor. Private investorer og developere i især hovedstadsområdet ved nemlig godt, at de også skal tænke alment, når de planlægger nye boligområder. Omvendt får boligorganisationerne mange henvendelser fra private aktører, som shopper rundt blandt de almene bygherrer for at finde samarbejdspartnere. Det lærer begge parter meget af, og nye forretningsmodeller opstår. 

Og der kommer også almene boliger ud af det. På steder, hvor det ellers ville have været økonomisk utænkeligt. Så planloven virker.

 

 

Boligen nr. 9 - 2017

Indblik: Nu indgår almene boliger i Københavns vokseværk
Indblik: Planloven virker
Nu bliver der bygget alment som et direkte resultat af planlovens bestemmelse om op til 25 procent almene boliger i nye byområder. Det har fuldstændigt ændret betingelserne for nybyggeri i hovedstadsområdet. Både for almene boligorganisationer og for de private investorer.
Indblik: Historien om de 25 procent i planloven