;

Foto Stefan Kai Nielsen

Indblik: Fem års spildt solskin på almene tagrygge

04. jul 2017

Indblik

Foto: Stefan Kai Nielsen

Siden 2012 har den almene boligsektor kæmpet for at få ligestilling med andre boligformer, når det gælder støtte til opsætning af solceller på tagene. Ministre fra skiftende regeringer har i den forløbne tid velmenende meldt ud, at nu var problemet – eller problemerne – løst. 


Hver gang har det dog vist sig, at en administrativ teknikalitet, en ny lov eller andet alligevel har stået i vejen for opførelsen af de almene solceller.

Imens har boligafdelinger over hele landet med beboere, der ønskede at gøre en forskel for miljøet og i det hele taget bare har villet være fremsynet, skuffet måttet vente med deres projekter. 

Boligen kigger i dette indblik tilbage på forløbet, der gør, at solen stadig skinner uden strømgivende effekt på de store almene tagarealer.Boligen nr. 7/8 - 2017

Solcelleanlæg i Danmark får direkte støtte

Den strøm, som solcellerne på taget producerer, er nemlig fritaget fra net-tariffer og afgifter. Den strøm, der er i overskud, kan sælges. Et solcelleanlæg på fx en villa kan dække hele husstandens el-forbrug.

I en boligblok, hvor der bor mange familier, er der et mindre tagareal pr. husstand, hvorfor anlægget kun kan dække en mindre del af husstandens el-forbrug.

Men opsætter man et solcelleanlæg i en boligblok, bidrager man i væsentlig grad til den grønne omstilling – og den vej ønsker mange boligselskaber at gå. 

Indblik: Fem års spildt solskin på almene tagrygge
Indblik: Tranemosegård er fortsat solcellefri
I fem år har bestyrelsen i Tranemosegård kæmpet for at få solceller på tagene.
Indblik: Fem års kamp for miljøet og økonomien