;

Foto: iStock. Det kan være svært at få regnskabet til at balancere og så er gældsrådgivning et stærkt tilbud til at hjælpe især udsatte borgere.

Foto: iStock. Det kan være svært at få regnskabet til at balancere og så er gældsrådgivning et stærkt tilbud til at hjælpe især udsatte borgere.

Ny pulje åben til styrket gældsrådgivning

30. mar 2020

Gældsrådgivning hjælper mange danskere med at få styr på økonomien. Nu skal indsatsen styrkes.

Gældsrådgivning kan være en god hjælp, hvis man har mistet overblikket over sin økonomi, vil have styr på sin gæld, har dyre forbrugslån og i det hele taget bare brug for en hjælpende hånd, når det kommer til økonomi.


Nu er en ny ansøgningspulje åbent fra Socialstyrelsen, hvor du kan få støtte til projekter, som tilbyder gratis økonomi- og gældsrådgivning, der hjælper socialt udsatte borgere med gældsproblemer og kan ”indebære udgående og forebyggende rådgivningstilbud til særligt udsatte målgrupper.”


Initiativet skal bidrage til at flere, herunder unge, skal have adgang til gældsrådgivning af høj kvalitet, og at gældsrådgivningerne skal bygge bro og samarbejde med relevante kommuner, myndigheder og andre civilsamfundsindsatser om en helhedsorienteret, tidlig og forebyggende indsats.


Man kan søge til udgifter til nye eller eksisterende projekter, som tilbyder gratis økonomi- og gældsrådgivning til særligt udsatte målgrupper.


Puljen henvender sig især til frivillige sociale foreninger og private organisationer, herunder almene boligorganisationer, der yder gratis, fortrolig og uvildig rådgivning. Fristen for ansøgning er 4. maj, 2020.

Læs mere hos Socialstyrelsen.