;

Foto: Fredag den 24. januar omdannes byggepladsen i Taastrupgaard sig til et loppemarked med salg af inventar fra den kommende ombygning.

Foto: Fredag den 24. januar omdannes byggepladsen i Taastrupgaard sig til et loppemarked med salg af inventar fra den kommende ombygning.

Loppemarked på byggepladsen - pengene går til børnene

22. jan 2020

Boligselskabet AKB, Taastrup begynder snart at nedrive otte boligblokke i det almene boligområde Taastrupgaard i Høje-Taastrup. I forbindelse med nedrivningen er der planlagt et ombygningssalg, hvor alle er velkomne.

 

Står du og mangler et køleskab, toilet, ovn, badeværelsesskab, håndvask eller forskellige el-artikler, kan du med fordel lægge vejen forbi Taastrupgaard fredag den 24. januar, hvor der vil være loppemarked på byggepladsen.

 

Her sælger entreprenør Søndergaard Nedrivning A/S ud af diverse inventar til en god pris fra de boliger, de skal nedrive i forbindelse med omlægningen af boligområdet.

 

Pengene går til et godt formål, for Søndergaard A/S donerer ubeskåret alle indtægter fra salget til aktiviteter for børnene, som bor i Taastrupgaard.

 

Beton genbrugt

Beboerne i Taastrupgaard besluttede tilbage i 2016, at de otte blokke med 188 boliger skulle rives ned for at modarbejde, at det almene boligområde blev på regeringens såkaldte ghettoliste. Alle beboerne blev løbende genhuset, og nedrivningen er nu i fuld gang.

 

Når det store arbejde med nedrivningen er overstået, skal området give plads til, at Høje-Taastrup Kommune kan opføre et nyt børne- og kulturhus med daginstitutioner, skole og kommunens musik-, drama og billedskole.

 

Det er også aftalt med kommunen, at de aftager 25 tusinde ton uforurenet boligbeton fra de otte blokke til lokal genanvendelse.

 

Claus Bjørton, kundechef i KAB, som administrerer AKB Taastrup, fortæller, at noget af det almene beton skal omdannes til en unik ’Høje-Taastrup-flise’ og bruges i belægningen ved det nye rådhus, som skal ligge i den nye bydel Høje-Taastrup C.

 

Taastrupgaard klarede desværre ikke at komme af "ghettolisten" og har stemplet "hård ghetto". Det betyder, at de skal igennem en omfattende udviklingsplan, hvor andelen af de almene familieboliger skal reduceres til 40 procent inden 2030. Det kommer til at ske ved ommærkning, fortætning og opførelse af private boliger.

 

Men blokkene lever videre...

 

FAKTA

Ombygningssalg

Arrangør: Søndergaard Nedrivning A/S.

 

Dato: Fredag den 24. januar.

 

Tidspunkt: kl. 12.00-17.00.

 

Adresse: Taastrupgaardsvej 69, 2630 Taastrup.

 

Betaling: Kontant eller MobilePay.

 

Der er begrænset antal – ikke muligt at reservere inventar.

 

Sælges efter først til mølle og kun ved fremmøde.

Læs mere