;

Foto: badahos, iStock

Foto: badahos, iStock

Direktør øjeblikkeligt fritstillet

23. sep 2019

Direktør for Boliggården i Helsingør blev fritstillet med øjeblikkelig virkning, efter kun 2 år på posten.

 

Det blev til kun to år på direktørposten i det almene boligselskab Boliggården, før hovedbestyrelsen måtte sige farvel til Lars Carl Gruby. Fritstillingen skete efter fælles aftale på et ekstraordinært og lukket bestyrelsesmøde den 11. september. Begrundelsen for fritstillingen er stadig ukendt.


Charlotte Olsen, formand for Boliggårdens bestyrelse, udtaler til Helsingør Dagblad, at hun ikke ønsker at kommentere på begrundelsen og heller ikke kan oplyse om, hvornår der tiltræder en ny direktør.


Bestyrelsen orienterede umiddelbart efter medarbejderne og afdelingsbestyrelserne om, at Lars Carl Gruby er fritstillet med øjeblikkelig virkning, og at bestyrelsen nu overtager ansvaret, indtil andet bliver besluttet.


Lars Carl Gruby overtog direktørposten i Boliggården i oktober 2017. Han havde tidligere været ansat som regionsdirektør i administrationsselskabet Domea.dk

 

Nøjsomhed i medierne

Boliggårdens ene boligafdeling, Nøjsomhed, som er på den såkaldte ghettoliste, har givet anledning til en del debat i medierne. Boliggården har nemlig besluttet at opsige knap 100 familier for at forebygge, at afdelingen ikke ender på den ”hårde ghettoliste” om to år.

Den beslutning er upopulær blandt beboerne i boligområdet, men har ifølge bestyrelsesformand Charlotte Olsen ikke haft indflydelse på aftalen om fritstilling af Lars Carl Gruby.

FAKTA

Boliggården er et alment boligselskab med over 6.000 lejemål.

 

Boligafdelingen Nøjsomhed er i dag på regeringens såkaldte ghettoliste, da den lever op til de fem ghettokriterier (etnicitet, uddannelse, arbejde, indtægt og kriminalitet)

 

Der bor 1.080 beboere i boligområdet Nøjsomhed. De har derfor nok beboere til at være omfattet af regeringens ”ghettoaftale”, der gælder for boligområder med over 1.000 beboere.

 

Er Nøjsomhed ikke ude af ”ghettolisten” inden for de næste to år, ender den på den ”hårde ghettoliste” og risikerer så at skulle nedrive 60 procent af de almene familieboliger.

 

Læs mere