;

Foto: Stefan Kai Nielsen

Foto: Stefan Kai Nielsen

Boede 10 år på gaden med barn uden handleplan

14. mar 2017

Om man som hjemløs kan få en handleplan, er som at spille i lotteriet. En, der indtil videre kun har trukket nitter, er 44-årige Sussi Knudsen.

 

Hun har de sidste 10 år i lange perioder været hjemløs. I perioden har hun levet i flere forskellige kommuner. Blandt andet i Halsnæs og Københavns kommuner. Selvom loven foreskriver, at der skal udarbejdes en handleplan for Sussi og Danmarks øvrige godt 6.000 hjemløse, er det ikke sket.

 

De fik mit navn
I Sussis tilfælde er der det specielle forhold, at hun i perioder igennem de sidste 10 år har boet på gaden med sin datter, der ved hjemløseforholdets start kun var otte år.

Selvfølgelig er jeg interesseret i at komme til at bo i en rigtig bolig. Selvfølgelig vil jeg gerne have hjælp
Sussi Knudsen

Kommuner svigter hjemløse

”Det tætteste, jeg har været på at få lavet en handleplan, var, da jeg sidste år i november fik en plads på kvindecentret på Sundholm. Da kom der en medarbejder og spurgte til, hvad jeg hedder. Hun skulle bruge navnet til en handleplan. Hun fik mit navn. Men jeg har omvendt ikke hørt noget til handleplanen siden,” fortæller Sussi Knudsen.

 

Sussis datter er nu 18 år og bor i egen lejlighed. Det vil Sussi Knudsen også gerne igen.

 

”Selvfølgelig er jeg interesseret i at komme til at bo i en rigtig bolig. Selvfølgelig vil jeg gerne have hjælp,” siger hun.