28. SEP. 2022 KL. 16:03

600 almene boliger sætter punktum i Carlsberg Byen

Stor Carlsbergbyen

Et levende og aktivt byhus, hvor forskellige generationer kan berige hinanden i et fællesskab midt i byen. Det er tanken bag de ca. 200 almene boliger, som Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S og boligselskabet fsb har underskrevet en hensigtserklæring om at opføre i Carlsberg Byen.

Boligselskabet fsb skal opføre de sidste 200 af de i alt 600 almene boliger i Carlsberg Byen.

Omkring 20 procent af boligerne i bykvarteret Carlsberg Byen på grænsen mellem Valby og Vesterbro ser ud til at blive almene lejeboliger.

Boligselskabet fsb har netop underskrevet en hensigtserklæring om at opføre de sidste 200 af de i alt 600 almene boliger i Carlsberg Byen.

"Almene boliger har altid bygget på fællesskab, fordi beboerne er sammen om at bestemme i deres boligafdeling. Her går vi skridtet videre og etablerer også rammer for et særligt byfællesskab. Det er vi i fsb virkelig glade for, at Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S værdsætter, og vi glæder os meget til samarbejdet. Dertil kommer, at de cirka 200 almene boliger er et supervigtigt bidrag til den blandede by, hvor forskellige mennesker kan bo på forskellige måder," siger fsb’s formand, Mads Malik Knudsen.

Der vil i fsb’s byhus være boliger og fællesfaciliteter til singler, par, familier og seniorer. Konkret fordelt med cirka 110 ungdomsboliger til singler og par og cirka 90 familieboliger og seniorboliger – alle af forskellig størrelse.

Grundideen i de nye almene boliger er at skabe en stærk ramme om fællesskabet og nogle attraktive boliger for alle generationer, lyder det.

I Carlsberg Byen opføres der i alt 3.100 nye boliger, hvoraf 600 bliver almene lejeboliger.

De andre boligselskaber som også repræsenteres i Carlsberg Byen med almene boliger er Boligselskabet DFB. Det opfører sammen med Domea.dk 184 boliger - ungdomsboliger og en helt ny boligform til singleforældre, mens Boligforeningen AAB bygger 226 almene lejeboliger.

 

Om Carlsberg Byen

Tegnestuen Entasis vandt i 2009 prisen for Verdens bedste masterplan, som har dannet grundlaget for udviklingen af Carlsberg Byen.

I Carlsberg Byen opføres i alt 3.100 nye boliger, hvoraf 600 bliver almene lejeboliger. Det bliver bl.a. det almene boligselskab AAB, der bygger 226 almene lejeboliger, mens også boligselskabet DFB sammen med Domea.dk opfører 184 almene lejeboliger og Boligselskabet fsb opfører 200 lejeboliger i et byfællesskab.

Læs mere hos Carlsberg Byen

"De ca. 200 almene boliger er et supervigtigt bidrag til den blandede by, hvor forskellige mennesker kan bo på forskellige måder."

Mads Malik Knudsen

Formand i fsb

Rejsegilde på AAB's almene boliger

Netop AAB har haft rejsegilde på deres afdeling 109 i Carlsberg Byen. Her fordeler boligerne sig på i alt 195 ungdomsboliger og 31 familieboliger, som vil stå klar til indflytning i 2023. Læs mere om AAB’s projekt her.

De almene boliger i Carlsberg Byen står ikke klar samtidig, men opføres ligesom resten af Carlsberg Byen løbende.

Projektet, som fsb  har skrevet under på, bliver en bygning beklædt med tegl og indskriver sig ifølge beskrivelsen som "elegant med resten af området, hvor størstedelen af både de historiske og fredede bygninger samt den nye arkitektur består af tegl med en stor detaljerigdom."

fsb har udviklet byfællesskabet i samarbejde med WERK Arkitekter. Huset bliver 12.750 etagekvadratmeter.

"Vi er glade for, at vi er nået så langt med de sidste af de i alt 600 almene boliger i Carlsberg Byen, at der nu er underskrevet en hensigtserklæring med fsb. Det er vores forhåbning, at vi nu kan komme godt videre i processen, så byggeriet kan komme i gang og dermed sætte det sidste punktum for opførelsen af Carlsberg Byen. fsb’s byfællesskab er et ambitiøst og meget flot projekt med gode faciliteter, og vi er glade for, at de har valgt netop Carlsberg Byen som placering," siger Jens Nyhus, adm. direktør i Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S.

Den nye fsb-ejendom placeres på hjørnet ved Gærtorvet og historiske Ny Carlsberg Vej, der bliver retableret med træer og fredede brosten.

Der er forventet byggestart i første kvartal 2025 og forventet indflytning første kvartal 2027.

Læs senere artikler

Almene boligselskaber kan købe attraktiv Strandvejsbyggeri

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Danmarks yngste formand: ”Jeg er drevet af at kunne gøre en forskel”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2877 )

0

Læseliste