03. OKT. 2022 KL. 13:25

Træbyggeri hyldes med ny pris

p2230265-copy.jpg

Al2boligs Lisbjerg Bakke er Danmarks første almene etageejendom bygget i træ. Lisbjerg Bakke er tegnet af tegnestuen Vandkunsten.

Foreningen Træ i Byggeriet lancerer nu prisen Årets Bæredygtige Træbyggeri, der har til formål at hylde træbyggerier, som har særligt fokus på bæredygtighed og lavt CO2-aftryk. Prisen skal således bidrage til at synliggøre træets potentiale og klimamæssige fordele som byggemateriale.

En helt ny pris skal hylde danske træbyggerier. Prisen får navnet ”Årets Bæredygtige Træbyggeri” og uddeles fremover en gang årligt til et prisværdigt byggeprojekt, der har anvendt træ som byggemateriale, og som har inddraget et bæredygtigt perspektiv i byggeriet, skriver Træ i Byggeriet i en pressemeddelelse. 

"Byggebranchen står for en stor del af Danmarks samlede CO2-udledning, og det er således et område med et stort potentiale for at gøre en forskel. Netop derfor arbejder vi for at fremhæve træ som byggemateriale, da det indeholder mange klimamæssige fordele og kan medvirke til en stor reducering af klimabelastningen i byggebranchen," lyder det fra formand i Træ i Byggeriet, Martin Tholstrup, og fortsætter:

"Derfor lancerer vi nu en ny pris, der skal understøtte den agenda og hylde de mange aktører, som er med til at fremme anvendelsen af træ som byggemateriale og derigennem sætte bæredygtighed på dagsordenen i byggebranchen. Samtidig skal prisen bidrage til at synliggøre de utrolig mange måder, man kan anvende træ i byggerier på i dag, så vi kan inspirere andre."

Det er allerede nu og frem til den 19. december 2022 muligt at nominere projekter via Træ i Byggeriets hjemmeside. Prisen uddeles første gang i marts 2023, hvor ”Årets Bæredygtige Træbyggeri 2022” og aktørerne bag byggeriet – bygherren, arkitekten, entreprenøren og træleverandøren – bliver hyldet til foreningens årsmøde med uddeling af træstatuetter.

Udover Martin Tholstrup, som er administrerende direktør i Taasinge Elementer, består dommerkomitéen af administrerende direktør i Frøslev Træ, Martin L. Petersen, direktør i Træinformation, arkitekt Mikael Koch, head of sustainability i C.F. Møller, Rob Marsh, og sekretariatsleder i Træ i Byggeriet, Lauritz Rasmussen.

Projekter kan indstilles til prisen her: www.traeibyggeriet.dk/arets-baeredygtige-byggeri-2022

Bedømmelses- kriterier

Formålet med prisen er at anerkende aktører indenfor byggebranchen, der opfører byggeprojekter med udgangspunkt i træ, som samtidig har fokus på, at byggeriets opføres bæredygtigt. For at blive nomineret til Årets Bæredygtige Træbyggeri skal følgende kriterier kunne opfyldes:

  • Byggeriet skal være et dansk byggeri, der er under opførelse eller færdiggjort i 2022
  • Byggeriet skal være et træbyggeri
  • Byggeriet skal have en deklareret LCA-beregning (livscyklusanalyse) iht. gældende beregningsregler
  • Byggeriets CO2-aftryk skal opfylde kravene til den frivillige bæredygtighedsklasse iht. gældende lovkrav (<8,5 kg. CO2 ækvivalenter/m2/år)
  • Byggeriet skal helst være DGNB-certificeret eller på anden måde miljøcertificeret
  • Der skal sammen med nomineringerne vedlægges plantegning, billeder samt illustrationer af byggeriet.

Læs senere artikler

Danmarks første almene etage-ejendom i træ

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Stort boligselskab satser mere på træ og genbrug

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste