;

Han har sat sit præg på det almene Aarhus

14. feb 2019

I de 25 år Palle Jørgensen har været direktør, har Boligforeningen Ringgården bygget boligbebyggelser, der har markeret sig både arkitektonisk og miljømæssigt.


Palle Jørgensen, Ringgården, kan fredag 15. februar fejre 25-års jubilæum som direktør.

 

Da Palle Jørgensen i 1994 satte sig i direktørstolen, fik boligforeningen sin første forretningsfører (som det dengang hed) ’udefra’. Palle kom fra det private erhvervsliv, som marketingschef hos Kurt Thorsen Entreprise i syv år, uddannet fra Aarhus Universitet med kombinationen samfundsfag og i spansk – og blev som en af de første akademikere omskolet til at operere i det private erhvervsliv.
Palles ankomst på den almene scene blev på mange måder et friskt og visionært pust ikke bare for Ringgården, men også i samarbejdet mellem byens boligforeninger.   

 

Visionært byggeri

Palle udtalte ved sin ansættelse, at med ham fik Ringgården ikke en specialist, der ved meget om lidt, men en generalist, der ved lidt om meget. Efter hans mening det rigtige for en leder af en administration, der varetager et bredt spektrum af opgaver. Men nu, efter 25 år, må man sige at Palle på ét område har udviklet sig til lidt af en specialist: bæredygtigt boligbyggeri. 

Nogle af de gode ting han havde med sig fra tiden hos Kurt Thorsen, var et solidt kendskab til byggebranchen, modet og lysten til at gøre tingene anderledes. ’Vi kan, hvis vi vil’, er mottoet for direktøren, der er ansvarlig for, at Ringgården har sat nye dagsordener i dansk boligbyggeri, både med hensyn til arkitektur og bæredygtighed. Han krediteres for, at Boligforeningen Ringgården ikke blot er kendt i Aarhus, men i hele landet. Ja, endda udover landets grænser med bebyggelser som Lærkehaven i Lystrup og Vulkanen, der begge har vundet internationale priser.

 

En farverig epoke

Palles brændende interesse for klimavenligt byggeri har ikke kun ført til at Ringgården gennem de sidste 20 år har bygget et stort antal sunde lavenergiboliger. Palle har deltaget i en lang række udviklingsprojekter, i ekspertudvalg og bestyrelser, han har rejst land og riger rundt og holdt foredrag om emnet. Han spidser også gerne pennen og skriver skarpe læserbreve.

Palle har ikke kun påvirket foreningen til at tænke grønt, han er på mange måder en farverig personlighed, der har gjort en forskel.

Det kom også til udtryk i en rundspørge blandt hans kollegaer i det almene Aarhus i forbindelse med en tidligere mærkedag. Visionær, vidende, verdensmand, humoristisk, knivskarp i skrift og tale. 

Men Palle-epoken i Ringgården nærmer sig nu sin afslutning. Til maj takker Palle af – han synes det er passende at stoppe, inden han til december fylder 70 år. Men mon ikke han stadig på en eller anden måde vil forsøge at give sit besyv med og forsøge at påvirke boligbyggeriet i Aarhus.


Palle Jørgensens 25-års jubilæum fejres samtidig med hans afskedsreception den 9. maj fra kl. 14.00 til kl. 18.00 på Helnan Marselis Hotel.