;

Foto Martin Ljung Krabbe

Indblik: Sæt de almene boliger på stemmesedlen

01. jun 2017

Indblik

Kommunalvalg 2017

Foto: Martin Ljung Krabbe

Den 21. november er der valg i landets 98 kommuner og fem regioner. Resultatet af valgene får stor betydning – også for de almene boliger.

 

Derfor er interessevaretagelse på BL’s program for 2017. For boligorganisationerne skal gøre klart, at 1 million danskere bor alment, og at boligorganisationerne beskæftiger 15.010 medarbejdere og køber ind for 7 milliarder kroner om året. Oveni kommer renoverings- og forbedringsarbejder for 4,5 milliarder.

 

Boligen har fået lavet en rundspørge blandt 31 boligorganisationer. Omkring halvdelen vil arbejde aktivt for at få sat deres sager på dagsordenen op til valget.

 

Det er der også brug for. For undersøgelsen viser store forskelle på, hvad boligorganisationerne selv synes er vigtigt, og hvad de forventer, at politikerne vil tale om.

 

Red.

Kommunalvalg 2017

Indblik: Sæt de almene boliger på stemmesedlen
Indblik: Odense kæmper sammen for at få lov til at bygge
Hver tredje af de boligorganisationer, der vil rejse sager op til valget, gør det ved uformelle møder med kandidaterne. Det er man i gang med i Odense. Her har man et fælles mål om at få lov at bygge alment igen efter fem års stilstand.
Indblik: Hvad skal øverst på den politiske dagsorden?
Kommunal- og regionsvalget til november handler også om almene boliger. Men politikere og boligorganisationer er langt fra enige om, hvilke emner der skal op på den politiske dagsorden.
Indblik: Otte spidskandidater på række
Det er tredje kommunalvalg i træk, at boligorganisationerne i Aarhus i fællesskab inviterer til debat med spidskandidaterne før kommunalvalget.