;

Foto Local Eyes

Indblik: Bomber er ikke nok til udsættelse

01. mar 2016

Indblik

Farlige naboer

Foto: Local Eyes

I sidste nummer af Boligen havde redaktionen fokus på en række opsigtsvækkende sager, hvor beboere enten havde opbevaret krysantemumbomber i boligen til fare for dem selv og andre eller endda i ejendommens fællesarealer havde affyret dem til stor fare for dem selv og andre.

 

I ingen af disse tilfælde, hvor beboere havde optrådt til betydelig fare for dem selv og ikke mindst deres naboer, er det lykkedes boligorganisationen kunnet opsige den pågældende lejer.

 

Nu har boligorganisationerne FAB og CIVICA i Odense påbegyndt udsættelsessager i forhold til syv unge mænd, der alle har dom for at have været involveret i opstanden den 9. juni sidste år i Vollsmose. De deltog i en tydeligt tilrettelagt operation, hvor der i boligområdet blev kastet med store knuste flisestykker og brandbomber imod politiet.

 

Det var en begivenhed, der ifølge politiet bragte adskillige betjentes liv og førlighed i fare og satte beboernes generelle tryghed i boligområdet betydeligt tilbage. I dette indblik ser vi på, hvad der rent faktisk skete den 9. juni i Vollsmose. Hvilke strafferetslige domme der er afsagt. Og vi ser på den kommende udsættelsessag. Boligen spørger også partiernes retspolitiske ordførere og andre interessenter, om de finder mulighederne for at udsætte farlige beboere for tilfredsstillende.

 

Red.

Farlige naboer

Indblik: Bomber er ikke nok til udsættelse
Indblik: Da Bøgetorvet blev en krigszone
Klokken 20.05 om aftenen den 9. juni 2015, mens beboerne blandt andet følger optaktsudsendelser til det forestående folketingsvalg i tv, kører en politibil ind på Bøgetorvet i Vollsmose.
Indblik: Bombe i valgkampen
Den 27. maj havde statsminister Helle Thorning-Schmidt udskrevet folketingsvalg til afholdelse den 18. juni.
Indblik: Er der for svært at opsige?
Beboere, som har begået personfarlig kriminalitet i boligområdet, kan opsiges. Det slog Højesteret fast i 2013. Men fungerer loven efter hensigten? Boligen har spurgt på Christiansborg og i organisationer.