Foto Søren Hytting

Indblik: Udsolgt i solen

01. jul 2015

Indblik

Folkemøde 2015

Foto: Søren Hytting

En plads i solen. Det var, hvad både Folkemødet og BL’s Dome fik i dette års udgave af demokratiets fest i Allinge på Bornholm. Og trods valg til Folketinget og besøg af enkelte ekstreme typer, som betød stort politiopbud, så blev Folkemødet til en folkefest, og tilstrømningen af deltagere satte endnu en gang rekord.

 

Det satte også præg på BL’s arrangementer, som næsten alle var udsolgte til sidste plads. Det gjaldt også den langbordsmiddag, som blev holdt på pladsen foran BL’s Dome.

 

Ud over dette indblik kan man også få indtryk fra BL’s møder, debatter og andre aktiviteter på BL’s Facebookside.   

FAKTA OM FOLKEMØDET

Folkemødet havde i år 100.000 besøgende, hvilket er 20.000 flere end sidste år. Antallet af overnatninger steg også 15 procent – og især sommerhuse og privat indkvartering blev brugt som ly for natten. Der var 2.700 debatarrangementer fra omkring 700 arrangører. Der var også masser af gang i dialogen på Twitter, hvor der blev sendt mere end 25.000 tweets i løbet af Folkemødets fire dage. Næste Folkemøde i 2016 bliver afholdt fra d. 16.-19. juni.

Folkemøde 2015

Indblik: Udsolgt i solen
Indblik: Ekstra Bladet og tryghed

Hvordan skaber man tryghed i udsatte boligområder?

Indblik: Bornholmerne ville snakke yderområder

Folkemødet gør for en stund Bornholm til verdens navle – i hvert fald for mange danskere.

Indblik: 100 meter lang samtale-middag

Der var udsolgt til Folkemødets største gilde, hvor over 300 personer spiste ogP konverserede ved et 100 meter langbord. å blot tre timer lykkedes det at poppe en restaurant op og ned igen og servere mad til 300 mennesker.

Indblik: Et samfund med mindre ensomhed

Ensomhed er blevet et vilkår i storbyerne, og det rammer både de ældre og de unge.