13. JAN. 2020 KL. 00:00

Frederikshavn Boligforening CO2-neutral

vindmoelle-energi.jpg

Foto: Colourbox / Frederikshavn Boligforening køber nu kun klimavenlig el fra blandt andet vindmøller.

Fra nytår bliver Frederikshavn Boligforening 100 procent CO2-neutrale på al fællesstrøm i boligafdelingerne ved udelukkende at købe klimavenlig el, som kommer fra vandkraft eller vindmøller.

Den nordjyske boligforening har lavet en samlet aftale med energiselskabet Eniig, der skal bidrage til en årlig CO2-besparelse på 570 tons, som vil gøre elforbruget mere klimavenligt i deres fælles vaskerier, kældre og udenomsarealer.

Tidligere havde boligforeningen op til 150 installationer koblet på fællesmålere med hver deres leverandøraftale. Nu har boligforeningen samlet alle deres el-aftaler – og det gør dem ikke bare klimavenlige, men giver også besparelser.  

Inden 2020 er gået, forventer de at ramme en CO2-besparelse på 1.750 tons, fordi de har flere energitiltag i pipelinen, både på fællesstrøm og på beboernes individuelle forbrug.

Vi kan med stolthed kalde os en grøn boligforening.

Bjarne Walentin, bestyrelsesformand i Frederikshavn Boligforening.

En stolt formand

Bjarne Walentin, bestyrelsesformand i Frederikshavn Boligforening, er glad for udviklingen og glæder sig til det kommende år, hvor de blandt andet laver en fuld energiscreening af alle afdelingerne, så de kan blive endnu mere klimavenlige:

”Vi kan med stolthed kalde os en grøn boligforening. Vi er seriøse i vores ambition. Vi har arbejdet med energipolitik og energibesparelse nu snart i 10 år. Udover vores ny el-aftale har vi udskiftet flere biler til el, så de nu også bliver helt CO2-frie, og flere af vores traktorer til græsslåning er udskiftet til eldrevne robotplæneklippere. Via vores solceller producerer vi i dag knap 500.000 kWh. Og den strøm, vi ikke producerer selv, køber vi nu som klimavenlig strøm fra Eniig.” 

Beboerne vil være grønne

Ifølge Bjarne Walentin er beboerne også meget interesseret i klima og bæredygtighed, så de bliver de næste, som får mulighed for at hoppe med på klimavognen. I løbet af 2020 får de et tilbud fra Eniig på køb af grøn strøm, som de så kan tilmelde sig individuelt.

Frederikshavn Boligforening har nu et klimacertifikat, der bekræfter, at de er en ”CO2-neutral virksomhed”. Det har de fået, fordi har købt CO2-neutral, vedvarende energi fra vandkraft, som skal dække foreningens el-forbrug i 2020.

Ved køb af klimavenlig el, gives der garanti for, at der bliver produceret strøm, som svarer til en aftalt mængde fra vandkraft eller vindmøller.

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kredsformand: "Vi skal sikre de rigtige boliger til de personer, der vil bo her”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste