;

Foto: Alex Tran

Foto: Alex Tran

Se de almene boliger på strandvejen

03. aug 2020

Når der kommer nye almene boliger til verden, plejer de at være nybyggede til formålet. Men i de senere år har flere boligselskaber valgt at ombygge eksisterende byggeri. Nu kan du snart bo i tårnværelse på strandvejen ved Kerteminde.


Drømmer du om en herskabslejlighed med højt til loftet, eget tårnværelse og havudsigt? Så er FAB – Fyens Almennyttige Boligselskab ved at bygge herskabslejlighederne i den gamle husflidshøjskole ved Kerteminde.


Lige siden middelalderen har det været kendt, at en kilde har sit udspring på skrænten lige over for Nordre Strand i Kerteminde. Sortekilde hedder den, og det navn blev også givet til den husflidshøjskole i historisk stil, der blev bygget øverst på skrænten i 1908.


I dag er grunden fredet, og hovedbygningen er bevaringsværdig. Fordi der er særlige regler for brugen af stedet, stod det tomt i en del år, inden arkitektfirmaet og FAB udviklede ideen om at bygge almene boliger på stedet.


Bagerst på grunden ligger helt nybyggede boliger, hvor de første lejere er flyttet ind, og yderst på grunden med udsigt over havet ligger den gamle hovedbygning, der kommer til at rumme de helt særlige boliger.


”Fordelene ved hovedbygningen er, at man kan få en unikabolig, der findes ikke nogen magen til. Der er for eksempel en lejlighed med tårn, det er meget specielt,” fortæller Kim Fink, der er projektleder.


Beboerne vil i fremtiden kunne nyde hinandens selskab i foreningens fællesrum, som er husflidshøjskolens tidligere foredragssal.

 

Om FAB

Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB) administrerer en lang række almene boliger på hele Fyn. FAB udlejer mere end 8.600 boliger, der huser ca. 20.000 beboere i over 90 afdelinger. 

Læs mere