11. AUG. 2020 KL. 00:00

Kun et år til nye regler: Boligskaber får hjælp til affaldssortering

affaldscontainere-nyhed.jpg

Blåbærparken, Køge almennyttige Boligselskab, er en af de boligafdelinger, Landskab har hjulpet med en affaldsløsning. Foto: Johnny Gudmand

Danskerne skal fra 1. juli 2021 sortere deres affald i 10 forskellige typer, og det stiller krav til boligselskaberne om gode affaldsløsninger til beboerne ude i afdelingerne.

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget indgik i juni måned en aftale om en klimaneutral affaldssektor i 2030 med langt mere genanvendelse og langt mindre forbrænding. Det betyder, at danskerne skal sortere og genanvende mere affald, og landets forbrændingsanlæg skal importere og forbrænde markant mindre.

I DAB arbejder Landskab med at sikre gode affaldsløsninger i boligafdelingerne, og de nye krav er taget med i det videre arbejde, det skriver DAB på deres hjemmeside.

"Tidligere varierede affaldshåndteringen fra kommune til kommune ud fra nogle generelle krav, men fra 1. juli 2021 skal vi alle til at sortere vores affald bedre," forklarer Marianne Alsing, landskabsarkitekt i DAB.

De boligafdelinger, der har fået nye affaldsløsninger inden den nye aftale, vil fortsat kunne leve op til kravene om øget sortering. Det gælder for eksempel i Blåbærparken i Køge, hvor der er nedgravede affaldscontainere. I de boligafdelinger, Landskab har hjulpet med løsninger, bliver der typisk sorteret i otte fraktioner i dag. Det nye bliver, at beboerne også skal kunne frasortere deres drikke- og fødevarekartoner og tekstilaffald.

Det er godt, at håndteringen bliver ensrettet, og at vi sætter et mindre klimaaftryk. Jo mere vi kan genbruge jo bedre. For os er det vigtigt, at vi får oplyst beboerdemokrater, beboerne og medarbejderne i driften om ændringerne. 2021 er altså snart."

Marianne Alsing, landskabsarkitekt i DAB

Arbejder videre
Landskab er i fuld gang med flere affaldsprojekter i boligafdelingerne, og det arbejde fortsætter uændret, dog med en øget opmærksom på de mere specifikke retningslinjer, der måtte komme fra kommunerne.

"Det er godt, at håndteringen bliver ensrettet, og at vi sætter et mindre klimaaftryk. Jo mere vi kan genbruge jo bedre. For os er det vigtigt, at vi får oplyst beboerdemokrater, beboerne og medarbejderne i driften om ændringerne. 2021 er altså snart," siger landskabsarkitekten.

De nye fraktioner bliver: mad-, papir-, pap-, metal-, glas-, plast-, tekstilaffald samt drikke- og fødevarekartonner, restaffald og farligt affald. Der vil være ensartede piktogrammer over hele Danmark, som angiver, hvor affaldet skal hen.

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste