;

Foto: Landsbyggefonden

Foto: Landsbyggefonden

Jægere skyder duer i boligområde

09. sep 2019

Vejleåparken i Ishøj er så hårdt plaget af duer, at et hold jægere nu regulerer bestanden i det almene boligområde.

Boligforeningen AAB sendte i sidste uge et informationsbrev ud til alle beboerne i Vejleåparken i Ishøj. Igennem længere tid har boligområdet, som har mere end 2.000 lejemål, været plaget af duer og nu skulle der gøres noget ved det.


Lørdag kom seks jægere til området for at regulere antallet af plageånder. 36 tamduer blev skudt. Duerne bygger redder på boligblokkene og sviner med afføring, som indeholder syre som kan ødelægge betonen. Og så larmer duerne til gene for beboerne.


”AAB har over 1700 lejemål nede i Ishøj. Så det er jo ikke bare noget, man sådan lige gør. Der er mange nationaliteter, og man skal have styr på, at alle ved besked. Vi kommer jo ikke for at skræmme folk, men fordi vi er blevet bedt om at udføre et stykke arbejde,” siger Jan Sørensen, reguleringskoordinator i Kreds Syv i Danmarks jægerforbund, til TV 2 Lorry.


Selvom beboerne var orienteret var der hos flere beboere en undren over personerne med geværer i området. En anmeldte personerne til politiet, som dog kunne berolige beboeren med, at skuddene var relateret til duejagt.


Vilde tamduer en såkaldt invasiv art, hvilket betyder, at det er en art, der ikke hører til i naturen.


”Jeg har skudt masser af skader og krager i villakvarterer, men det er første gang, at vi skyder vilde tamduer i et tætbebygget boligområde som Vejleåparken, og derfor var jeg også spændt på, hvordan det ville gå. Vi skød omkring 36 tamduer, og vi var seks mand til opgaven,” siger Jan Sørensen til TV2 Lorry.


Selvom 36 duer blev nedlagt er der stadig et godt stykke vej til, at dueproblemet i Vejleåparken er endeligt løst, oplyses det.

Om Vejleåparken i Ishøj

Vejleåparken er opført i 1970-1973 og var på det tidspunkt Danmarks største boligområde med mere end 2000 lejemål. Bebyggelsen består af 54 boligblokke i fire etagers højde, placeret omkring et fodgængerstrøg, der var tænkt som det urbane modstykke til karréstrukturens grønne gårdrum i midten.

Med renoveringen i 2004-2007 blev Vejleåparken brudt op i mindre enheder, og de gaderum, der oprindeligt var tænkt som urbane gågader, blev omdannet til grønne rum.


Vejleåparken fik efter renoveringen et markant bedre image. I dag er Vejleåparken et eftertragtet boligområde med attraktive energibesparende boliger og skønne grønne fællesarealer. Byggeriet har også vundet flere internationale arkitekturpriser med begrundelse i den gode kvalitet og den høje boligstandard. 


Læs mere om Vejleåparken her