30. SEP. 2019 KL. 00:00

Engdraget fik en pris

engdraget.jpg

Slagelse Boligselskab / Rækkehusene har ifølge dommerkomiteen et klart og enkelt formsprog og er udført med et fint og gennemtænkt materialevalg

Slagelse Boligselskab har fået Slagelse Kommunes bygningspræmie for Engdragets gode udendørs ramme for daglige gøremål og tilfældige møder.

Slagelse Boligselskabs afdeling ”Engdraget” er af Slagelse kommune præmieret for sit høje ambitionsniveau, da boligorganisationen byggede afdelingen Engdraget. Ifølge dommernes motivering gælder det både arkitekturen og de nye rum for fællesskaber.

Bebyggelsens 127 boliger er samlet i lange husrækker, som tilpasser sig det bølgede terræn. Ifølge dommerkomiteen åbner der sig mellem bygningerne varierede kig, som vidner om en god forståelse for det omgivende landskab.

I gaderummet kan fællesskabet trives. Det er en god ramme for daglige gøremål såvel som for tilfældige møder med naboen eller andre.

På den anden side af boligerne skaber grønne kiler et sammenhængende tæppe af natur i afdelingen, og små private terrasser skaber en naturlig overgang mellem landskab og bolig.

Velbygget

Boligerne har ifølge dommerkomiteen også et klart og enkelt formsprog og er udført med et fint og gennemtænkt materialevalg.

Træbeklædning på den nederste del af facaden skaber indbydende rammer for udelivet både tæt ved den enkelte bolig og i området som helhed. Samlet fremstår det nye boligområde med et meget harmonisk og levende udtryk.

Slagelse Boligselskab modtog prisen fredag aften i forbindelse med byens fejring af sct. Michaels nat.

Præmieringen består af en bronzeplade, en check på 5000 kr. (sponcereret af SKEL.dk) og et diplom til bygherre og arkitekt, mens rosende omtale udløser et diplom.

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Efter fem år virker hjemløsegaranti stadig

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Efter fem år virker hjemløsegaranti stadig

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste