;

Foto: AG Gruppen. Boligminister Kaare Dybvad tager første spadestik fra en stor gravemaskine på byggepladsen.

Foto: AG Gruppen. Boligminister Kaare Dybvad tager første spadestik fra en stor gravemaskine på byggepladsen.

AAB går i jorden i Ørestad Syd

24. sep 2019

Boligminister Kaare Dybvad havde fornøjelsen af at ’grave’ første spadestik til 148 almene boliger i Ørestad Syd. De nye boliger, som bygges for Boligforeningen AAB, skal bidrage til at skabe en mere blandet by for alle.

 

Tolerance, fællesskab og mangfoldighed opstår, når boligformer blandes. Det vil Boligforeningen AAB nu bidrage til, når de bygger 148 almene boliger og en ny daginstitution i Ørestad Syd i København.

 

Boligminister Kaare Dybvad blev budt velkommen til byggepladsen en skyet tirsdag i september, hvor han skulle tage det første spadestik – med hjælp fra en gravko.

 

For boligministeren markerer det nye byggeri en voksende bevidsthed om behovet for at give plads til alle i byen – og ikke kun dem, der har råd til at betale de dyreste huslejer.

 

”Det er vigtigt for mig, at vi får skabt mere blandede byer og boligområder i Danmark, så vi derigennem får mulighed for at mødes og leve side om side med andre, der ikke ligner os selv. Det er afgørende, hvis vi skal skabe en stærkere sammenhængskraft, og derfor var det en fornøjelse at tage første spadestik til Ørestad Syds nye almene boliger og daginstitution,” sagde Kaare Dybvad i en pressemeddelelse fra AAB.

 

Direktør i AAB, Christian Høgsbro, er glad og stolt over byggeriet, som nu sættes i gang.

 

”I AAB kan vi være med til at sikre, at mennesker med almindelige indkomster også kan bo i hovedstaden – og bidrage til, at vi får en blandet by med plads til alle. Det er nemlig vigtigt, at der er plads til alle i København – uanset størrelsen på deres pengepung,” siger Christian Høgsbro.

 

De 148 almene boliger bliver en del af en karrébebyggelse, som udover de almene boliger også rummer private boliger og en daginstitution, som bygges op omkring et fælles gårdrum. De første står klar til indflytning i foråret 2021.

FAKTA

148 almene lejligheder: 134 familieboliger og 14 ungdomsboliger

 

Ny daginstitution til kvarterets børn

 

Fællesrum for beboerne

 

Bygherre: Boligforeningen AAB

 

Arkitekt: Dorte Mandrup Arkitekter

 

Rådgivende Ingeniør: Orbicon

 

Udvikler/totalentreprenør: AG Gruppen

 

Indflytningsklar: Foråret 2021

 

Læs mere

Annonce Annonce Annonce Annonce