;

Økonom: Antallet af almene boliger slår rekord, men stadig ikke nok

05. sep 2019

Antallet af påbegyndte almene boligbyggerier er steget og steget, men det er langt fra nok.


Sådan lyder det fra cheføkonom i BL Solveig Råberg Tingey til Altinget.

 

I 2019 forventes der at blive påbegyndt byggeri af 4.600 flere almene boliger sammenlignet med 2018. Og det er positivt, men ikke nok.


Tallene siger nemlig ikke noget om den nuværende situation på boligmarkedet, lyder det fra BL's cheføkonom.

Solveig Råberg Tingey er cheføkonom hos BL og mener det er positivt med flere almene boliger, men at det stadig er for få boliger, der bliver bygget. Ifølge Solveig Råberg Tingey blev der i 2018 på landsplan opført 2.300 almene boliger. Det er cirka 8 procent af alle nyopførte boliger.

 

"Det er positivt, at der bliver givet flere tilsagn. Det er et skridt i den rigtige retning, at kommunerne har engageret sig i at bygge flere almene boliger, men der er stadig alt for få af de påbegyndte byggerier og byggeprojekter, hvor der er givet tilsagn, som bliver realiseret, set i lyset af at planloven giver kommunerne mulighed for at stille krav om, at 25 procent af de nybyggede boliger skal være almene boliger."


Boligminister vil også have bygget mere alment byggeri

På landsplan udgør andelen af almene boliger 22 procent af den samlede boligmasse, viser en opgørelse fra Transport- og Boligministeriet.

Men det er ikke nok, mener regeringen, der deler BL's ambition om flere almene boliger. Boligminister Kaare Dybvad (S) har flere gang understreget nødvendigheden af, at der bliver bygget mere almennyttigt, hvis den sociale mobilitet skal sikres.

Læs også:

Fakta om almene boliger fra Finansministeriet

Det almennyttige boligbyggeri ventes foreløbigt at toppe i 2019 med en fremgang i forhold til 2018 på 4.600 boliger, hvor stort set hele stigningen udgøres af nye familieboliger. Det almennyttige boligbyggeri vil bidrage til at øge væksten i boliginvesteringerne i 2019.

Økonomisk Redegørelse, som finansminister Nicolai Wammen (S) præsenterede i sidste uge.