;

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

  • Af: Ritzau

Regeringen vil bygge ny ø i København til 35.000 beboere

05. okt 2018

København skal have en ny bydel og en ny havnetunnel. Ambitionen er, at hver fjerde bolig skal være almen, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

 

Københavns infrastruktur har udsigt til at få en ordentlig overhaling de kommende år.

 

Selv om udvidelsen af metronettet er i fuld gang, er regeringen og Københavns Kommune blevet enige om en række projekter, der blev præsenteret ved et pressemøde fredag formiddag.

 

"Det bliver en ø med plads til 35.000 beboere og med et tilsvarende antal arbejdspladser," siger Lars Løkke Rasmussen.

 

Det drejer sig først og fremmest om at rejse en ny bydel kaldet Lynetteholmen, der skal være fuldt bygget til 2070. Københavns Kommune og regeringens har en ambition om, at hver fjerde bolig på øen skal være almen.

 

"Det vil ikke kun gavne det nye boligområde, men hele trafikken i København. Man får en gratis ø, som man skal vil kunne sælge grunde til bagefter, det er salget, der skal finansiere det," siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA).

 

Den skal etableres som en kunstig forlængelse af Refshaleøen, og indtægterne fra salget af byggegrunde skal finansiere en ny metrolinje derud. Den skal bygges af overskudsjord fra andre projekter i hovedstaden.

 

Samtidig er det tanken, at der skal bygges en havnetunnel og en ny ringvej øst for byen, ligesom der skal etableres bedre klimasikring.