15. JUN. 2018 KL. 17:10

Ghetto-guldet skal graves op

img_0063.jpg

Signe Schlichtkrull

Arbejdskraft, drenge med drive og gode byggearealer kan blive guldklumper for erhvervslivet

Manden med pengene, kvinden med drengene og borgmesteren med ghettoen havde slået sig sammen med folketingspolitikeren og en af dansk byggeris tunge drenge for at få styr på, hvad det er for noget guld, der ligger begravet i de udsatte boligområder. Og hvordan får man fat på det?

PKA, et af landets største pensionsselskaber, satte rammen for debatten, og direktør Peter Damgaard Jensen sagde, at mange af de udsatte boligområder ligger centralt og har store ubebyggede græsplæner og andre udearealer, der er guld værd.

”Vi har set, at vi kan købe nogle arealer til at bygge boliger på, og det tror vi kan blive en rigtig god forretning, ” sagde Peter Damgaard Jensen.

PKA har investeret i Gellerupparken i Aarhus og vil bygge boliger, der bliver 2-3.000 kroner billigere i husleje om måneden end i sammenlignelige områder.

Gode ideer

Men der er også uudnyttede menneskelige ressourcer i ghettoerne lød det fra panelet. Maria Kavita Nielsen, direktør i Mind Our Own Business, hjælper drenge med anden etnisk baggrund med at virkeliggøre deres forretningsideer i samarbejde med erhvervslivet.

”Vi kan se, at de drenge har et drive og noget motivation, som ofte ikke er kommet ud endnu, måske også fordi de ofte er blevet sat i nogle kasser, de ikke er kommet ud af,” sagde Maria Kavita Nielsen.

Borgmester i Odense Kommune Peter Rahbæk Juel erklærede sig enig.

”Der er masser af guld. Problemet er bare, at de unge ikke føler sig som guld, og omverdenen har heller ikke opdaget det endnu,” sagde han.

Direktøren for Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen kunne også godt få øje på mulighederne.

”Der er en masse potentiel arbejdskraft i de udsatte boligområder,” sagde han og fortalte, at byggevirksomhederne ofte laver partnerskabsaftaler med boligforeninger, der handler om at hjælpe de lokale unge til en læreplads, når de store projekter i de udsatte boligområder går i gang.

”Der er en gruppe drenge der går under radaren,” sagde den socialdemokratiske folketingspolitiker Yildiz Akdogan og pegede på, at der blandt andet var brug for dem på erhvervsskolerne.

Er der også guld i Korsør?

En af tilhørerne, Karsten Krüger, medlem af BL’s bestyrelse, spurgte direktøren for det pengestærke pensionsselskab, om PKA også ville bygge i udsatte boligområder som Motalavej i Korsør og Agervang i Holbæk?

Direktøren mente ikke, at det lå lige for at bygge i Korsør.

”Det er jo ikke penge vi mangler, men der, hvor vi bygger, skal der også være en efterspørgsel, for vi skal også tjene penge. Det første sted vi ville starte ville være i Holbæk, for det er der folk flytter hen, når de ikke har råd til København,” sagde Peter Damgaard Jensen.

”Vi er jo ikke first movere. I Gellerupparken er vi sikre på, at der sker noget fra kommunal hånd, men når vi kan se det ske, er vi hurtige til at gå i gang.”

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste