17. NOV. 2017 KL. 22:12

Danmarks dejligste hjem

_k3a4904.jpg

Martin Ljung Krabbe

Deltagerne på Almene Boligdage 17 har afgjort, at Ole og Kirsten Jacobsen fra Aalborg har Danmarks dejligste hjem.

Især godt naboskab og god udsigt har domineret deltagernes begrundelser for, at deres hjem er Danmarks dejligste. Og Ole og Kirsten Jacobsen i Magisterparken i Aalborg fik deltagerne i Almene Boligdages stemmer på, at deres hjem er Danmarks dejligste.

Tv-værterne Mik Schack og Anne-Vibeke Isaksen har besøgt de nominerede og produceret en serie programmer til tv-stationen DK4, der har vist tv-programmer om alle de hjem, danskerne har foreslået.

Ole og Kirsten Jacobsen solgte deres 1.100 kvadratmeter store hus, der samtidig var et lille hotel og flyttede til en almen bolig på 12. etage i Magisterparken i Aalborg. Her synes de, de har fået Danmarks dejligste bolig – ikke mindst fordi de to øverste etager med penthouselejligheder er beboet af pensionister som dem selv. Ole er 80 år, og Kirsten er 74, og det betyder, at der en masse aktivitet på de to etager: vinsmagning, modeopvisning og seniorklubben ’Griffen’, og de understreger, at det simpelt hen er ufatteligt godt at bo her, og de er enige om, at det bedste, de nogensinde har gjort, var at flytte ind her.

”Jeg er stadig ikke helt kommet mig over vores held,” konstaterer Ole Jacobsen.

Efter mange år med praktiske forpligtelser på egen matrikel, nyder de, at der i en almen bolig er folk til at ordne alt det praktiske, og at der i bebyggelsen er både festsal og gæsteværelser, som man kan leje til en rimelig pris.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste