22. NOV. 2017 KL. 15:05

Boligorganisationer vil fastholde politiske kontakter

vollsmose.jpg

Ritzau Foto

Det lokalpolitiske landskab er af stor betydning for landets boligorganisationer. Nu forestår et arbejde med at lære nye politikere at kende og skabe fælles løsninger. På Fyn har man flere planer.

Valgstederne er lukkede, og Kommunalvalget 2017 er slut. Det kommunale landskab over hele landet ser nu lidt anderledes ud. Ændringerne har også stor betydning for landets almene boligorganisationer, som flere steder gør sig klar til at møde de nye byrødder.

I valgkampen arbejdede mange almene boligorganisationer for at sætte boligerne på dagsordenen og skabe nye kontakter - og vedligeholde de gamle - til politikerne. Og for at fortælle om, hvad de almene boliger i Danmark betyder, og hvilke opgaver boligorganisationerne løfter med det boligsociale arbejde, og hvordan samarbejdet med kommunerne kan blive endnu stærkere.

I Odense var samtlige partier før valgkampen enige om, at der blandt andet skal ske ændringer i landets største almene boligområde, Vollsmose. Der var dog ikke enighed om, hvad der skal ske. Venstres spidskandidat, Jane Jegind, meldte under valgkampen blandt andet ud, at hun ville stoppe kommunal støtte til områdets helhedsplaner.

Socialdemokratiets Peter Rahbæk Juel fastholdt borgmesterkæden. 18 mandater fik partierne bag borgmesteren i Danmarks 3. største by mod tidligere 15. Det betyder bl.a. at der er en rådmandspost til Radikale og SF. Enhedslisten gik tilbage, mens Konservative holdt skansen, hvilket betyder at den uprøvede spidskandidat Søren Windell kan se frem til en rådmandspost.

Søren Windell har også i valgkampen haft Vollsmose højt på dagsordenen. Sammen med SFs, spidskandidat Brian Nybroe talte han under valgkampen for, at den næste store plan for Vollsmose skal have et bredt politisk flertal bag sig.

Ind på den politiske lystavle

Erling Nielsen er formand for FAB, som er næststørste almene boligselskaber på Fyn med godt 8.600 boliger og omkring 20.000 beboere. Han mener, at udfaldet af kommunalvalget har stor betydning for boligorganisationerne.

“Det betyder selvfølgelig rigtig meget for boligorganisationerne, hvordan det lokalpolitiske landskab fordeler sig. Vi har i valgkampen oparbejdet et godt forhold til både rød og blå blok. Jeg kan se, at arbejdet virker. Jeg snakker jo med dem, når jeg møder dem, og jeg kan se, at flere fra begge fløje følger med på min Facebook. Det er vigtigt for os, at politikerne har os på lystavlen, når vi snakker om boligområder,” siger Erling Nielsen.

Under valgkampen var mange boligorganisationer ude og tale med politikerne. Et af stederne var i Nordjylland, hvor formanden for 4. kreds kørte det meste af Nordjylland rundt og inviterede på kaffe og fakta om den almene boligsektor.

Tilbagemeldingerne fra politikerne var, at det var positivt, at boligorganisationerne bragte løsninger frem i lyset og i det hele taget var åbne for samarbejde.

Sådan oplever Erling Nielsen også forløbet på Fyn.

“Jeg forventer mig meget af samarbejdet med politikerne, og jeg er positiv, fordi vi på tværs af partierne har haft en god dialog. Den kontakt skal vi også selv dyrke boligorganisationerne i mellem. Og så vil jeg gerne tage initiativ til, at vi får sat et årligt møde i kalenderen med de lokale politikere for at sikre, at vi sammen kan rykke på de gode løsninger,” siger Erling Nielsen.

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste