23. MAR. 2017 KL. 00:00

Indblik: Stort ja til at styrke fagligt svage elever

novaskolen18.jpg

Alex Tran

Skoleledere på skoler i udsatte boligområder både kan og vil løfte de elever i dansk og matematik, der får de laveste karakterer. Det viser en ny spørge­undersøgelse, Boligen har foretaget.

Hundrede procent ja. Så klart og entydigt lyder svaret fra 21 skoleledere på skoler i udsatte boligområder. Det er et stort, rungende ja til, at deres fagligt svageste elever kan få bedre resultater i dansk og matematik ved en særlig indsats.

De adspurgte skoleledere vil efter alt at dømme få en ekstra tilskyndelse til at foretage en særlig indsats i løbet af de næste par år. Regeringen vil nemlig afsætte 500 millioner kroner til omkring 100 skoler med mange elever, der ikke opnår gode karakterer i dansk og matematik.

Derfor har Boligen bedt analyseinstituttet A&B Analyse stille en række spørgsmål til skoleledere i udsatte boligområder. Skolelederne fordeler tid og ressourcer på den enkelte skole, og de er dermed nøglepersoner i forhold til at prioritere en særlig gruppe elever.

Næsten alle vil lave særlig indsats
Hele 95 procent af de adspurgte skoleledere svarede desuden ja til, at de godt kunne tænke sig at lave en særlig indsats for de fagligt svageste i dansk og matematik og dermed få del i de ekstra statslige midler.

Hundrede procent ja. Så klart og entydigt lyder svaret fra 21 skoleledere på skoler i udsatte boligområder. Det er et stort, rungende ja til, at deres fagligt svageste elever kan få bedre resultater i dansk og matematik ved en særlig indsats.

Mindre enighed var der om, hvad der er den største udfordring i forhold til at løfte de fagligt svageste. De svarede blandt andet, at det var elevernes sociale baggrund, for lidt fokus på målgruppen, for få lærere og pædagoger, og at børnene var sprogligt bagud, når de starter i skolen.

På spørgsmålet ”Hvordan ville du bruge flest ekstra ressourcer på at løfte de fagligt svageste?”, kom der også en lang række bud. 28,6 procent mente, at det vigtigste var at ansætte flere lærere og pædagoger, mens en del skoleledere svarede, at de ville sætte tidligere ind i daginstitutionerne og familierne.

Boligen nr. 4 - 2017

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste