26. APR. 2017 KL. 00:00

Flere rykkerbreve til beboerne efter kontanthjælpsloftet

colourbox1214957.jpg

Colourbox

Antallet af rykkeskrivelser i syv boligforeninger i Region Midt er steget med næsten en femtedel i de første seks måneder, efter kontanthjælps­loftet blev indført. Men tallene svinger voldsomt.

Fra september 2016 til februar 2017 steg antallet af rykkere med 73 styk i syv boligorganisationer i Region Midt. Det svarer til en stigning på 19 procent.

Men tallet dækker over store udsving imellem de enkelte boligorganisationer. Fra B45 – Grenaa, der havde et fald på 41 procent, til Brabrand Boligforening, der måtte sende 111 flere rykkere end før kontanthjælps­loftet, hvilket var en stigning på 153 procent.

Boligorganisationer udsender rykkere to gange, før huslejerestancen sendes videre til fogedretten, der starter en sag om at sætte lejeren ud. Tallene i analysen drejer sig om de første rykkere.

I gennemsnit er seks procent af beboerne i de almene boliger på kontanthjælp. Men det tal svinger meget. I afdelinger under Brabrand Boligforening i Gellerup og Toveshøj er det 17 procent af beboerne, der modtager kontanthjælp.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2877 )

0

Læseliste