08. NOV. 2016 KL. 00:00

Nyt katalog ude om boligsociale gevinster

aeldre_colourbox.jpg

Colourbox

KL lister 18 boligsociale projekter, som giver gevinster i nyt katalog.

Hvad får samfundet overhovedet ud af de mange boligsociale indsatser? Spørgsmålet debatteres ofte, ligesom effekterne også løbende dokumenteres.

Nu har KL udarbejdet et inspirationskatalog ”Gevinster ved boligsociale indsatser”, der fortæller om gevinsterne ved indsatserne set fra kommunernes side. Kataloget er en samling af 18 eksempler på boligsociale indsatser fra 18 kommuner og bygger på en interviewundersøgelse i 25 kommuner.

I forordet til kataloget, som sætter fokus på indsatser inden for øget trivsel og læring, større tryghed og beskæftigelse, lyder det, at kommunerne gerne vil blive endnu bedre til at samarbejde med de lokale aktører, såsom de lokale boligorganisationer.

Ifølge KL’s egne beregninger kostede en borger bosat i de udsatte boligområder i 2014 kommunen i gennemsnit 65.000 kr. årligt i offentlig forsørgelse. Dette er mere end dobbelt så meget som gennemsnittet for hele landet på 29.000 kr. årligt. Hertil kommer højere udgifter til sundhedssystemet.

Nogle af de 18 indsatser giver direkte økonomisk afkast, mens andre er investeringer i det forebyggende arbejde. De forventes at give gevinster på længere sigt.

Eksempler fra kataloget inkluderer bl.a. en lokal sundhedspleje i København, et eksempel på inkluderende forældresamarbejde i dagtilbud i Vollsmose, nabohjælp og forebyggelse af indbrud i Ishøj.

Også BL – Danmarks Almene Boliger har offentliggjort et notat ”Markant fremgang blandt de unge i boligområder med boligsociale helhedsplaner”, som rummer en lang række nøgletal på, hvordan udviklingen har været blandt de unge, som bor i et boligområde, der er omfattet af en helhedsplan støttet af Landsbyggefonden.

Læs hele rapporten her

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste