18. JUN. 2016 KL. 00:00

Mette Frederiksen: Mærkeligt, at vi ikke har arbejdet tættere med DF

_skn3002_.jpg

Stefan Kai Nielsen

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen kom under hendes interview i BL's Dome med flere kommentarerer, der kunne tyde på et tættere fremtidigt samarbejde mellem hendes parti og Dansk Folkeparti.

Kristian Thulesen Dahl nævnte under hans interview med TV2 News i BL’s Dome på Folkemødet, at han har snakket mere med Mette Frederiksen i hendes tid som formand for Socialdemokratiet, end han gjorde i hele hendes forgænger Helle Thorning-Schmidts regeringstid.

Næsten hver femte stemte sidste gang på Dansk Folkeparti, og lidt mere end hver fjerde stemte på os. Det betyder jo, at vi tilsammen udgør næsten halvdelen af det danske vælgerkorps.

Mette Frederiksen, formand for Socialdemokratiet.

Og da Mette Frederiksen tre timer senere blev interviewet i samme dome, tydede meget på at den politiske kærlighedserklæring var gengældt. Da studieværten nævnte, at man for ti år siden ikke kunne have forstillet sig et så tæt samarbejde mellem de to partier som i dag, sagde hun:

”Det er da også noget mærkeligt noget, at det var sådan. Næsten hver femte stemte sidste gang på Dansk Folkeparti, og lidt mere end hver fjerde stemte på os. Det betyder jo, at vi tilsammen udgør næsten halvdelen af det danske vælgerkorps,” sagde Mette Frederiksen.

Senere i interview kom hun med flere kommentarer, der kunne tyde på et tættere samarbejde med Dansk Folkeparti i fremtiden. Mod slutningen sagde hun for eksempel:

”Danmark er delt i to næsten lige store politiske blokke. En af mine fornemste opgaver det er da at få de to grupperinger til også at tale sammen. Jeg er ikke blokpolitiker, og jeg bliver det heller ikke. Dem, der siger, jeg begår fejl ved ikke at basere alting på Enhedslisten og Alternativet, dem mener jeg, begår en fejl,” sagde Mette Frederiksen.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste