;

Foto: Colourbox

Laveste antal indbrud i privat beboelse i ni år

14. jan 2016

Færre familier udsættes for indbrud, og rigspolitichefen er meget glad. 33.207 blev sidste år ramt.

 

Ikke siden 2006 har antallet af anmeldte indbrud i danske hjem været så lavt. Foreløbige tal fra Rigspolitiet viser, at der sidste år blev anmeldt 33.207 indbrud i private hjem. Det svarer til et fald på 10 procent i forhold til 2014 (36.841) og et fald på hele 32 procent i forhold til 2009 (48.745), hvor indbrudskurven toppede i Danmark, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget glad for, at færre og færre familier bliver udsat for den ubehagelige oplevelse, det er, når tyveknægte bryder ind i ens hjem.
Jens Henrik Højbjerg, rigspolitichef.

Dermed blev 2015 året med det laveste antal boligindbrud siden 2006 (31.264).

 

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg er glad for årsresultatet – især fordi året har budt på andre meget store og vigtige opgaver for politiet:

 

- Jeg er meget glad for, at færre og færre familier bliver udsat for den ubehagelige oplevelse, det er, når tyveknægte bryder ind i ens hjem. Dansk politi har længe prioriteret indbrud højt. Selvom vi nu ser det laveste niveau i ni år, så holder vi fast og prioriterer fortsat indsatsen mod utryghedsskabende kriminalitet, som indbrud i privat beboelse er et skoleeksempel på, helt i top, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

 

Rigspolitiets endelige kriminalitetsstatistik for 2015 ventes offentliggjort i slutningen af næste uge.