19. FEB. 2016 KL. 00:00

Nedrivning af almene boliger

nedrivning_.jpg

Colourbox

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet vil som udgangspunkt ikke nedrive almene boliger, hvis de kan bruges til at huse flygtninge og asylansøgere.

I 2015 modtog Danmark et stort antal flygtninge, og det forventes, at flygtningestrømmen fortsætter de kommende år. Det skaber akut boligmangel i landets kommuner, og derfor vil Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet mindske nedrivningen af almene boliger. Fremover vil ministeriet som udgangspunkt ikke godkende nedrivningsansøgninger, hvis boligerne kan anvendes til asylansøgere og flygtninge.

”Vi står midt i en situation, hvor landets kommuner er under massivt pres fra flygtningestrømmen. Derfor giver det ikke mening, at vi med den ene hånd leder efter nye boliger, og med den anden hånd nedriver boliger, som flygtninge sagtens kan bo i.

Inger Støjberg, Udlændinge-, integrations- og boligminister.

Der vil dog være områder i landet, hvor boligoverskuddet er så stort, at de tomme boliger ikke kan fyldes op. Er det tilfældet, vil der fortsat blive set positivt på en nedrivningsansøgning.

Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg udtaler i en pressemeddelelse:

”Vi står midt i en situation, hvor landets kommuner er under massivt pres fra flygtningestrømmen. Derfor giver det ikke mening, at vi med den ene hånd leder efter nye boliger, og med den anden hånd nedriver boliger, som flygtninge sagtens kan bo i. Men vi skal selvfølgelig ikke standse en nedrivning uden sikkerhed for, at boligerne rent faktisk kan fyldes op igen, for jeg er helt opmærksom på, at det er dyrt for boligorganisationerne, når boligerne står tomme.”

Ministeriet vil dog fortsat godkende nedrivning af almene boliger, som er ramt af byggetekniske vanskeligheder. Det kan eksempelvis dreje sig om skimmelsvamp, risiko for bygningskollaps eller utidssvarende byggeri. Det samme gælder almene boliger, der skal nedrives som led i et løft af ghettoområder. Eksempelvis nedrivning af almene boliger for at skabe et mere åbent og trygt område eller for at skabe åbne stisystemer.

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste