08. FEB. 2016 KL. 00:00

Manden med kosten kommer mest til skade

colourbox1308327_.jpg

Colourbox

Det er ikke skovarbejderen med saven eller slagteriarbejderen med kniven, der får flest arbejdsskader. Det er viceværten med kosten.

Brabrand Boligforening topper listen over danske virksomheder med flest arbejdsskader, når man ser på arbejdspladser med mere end 100 ansatte, viser en opgørelse som fagbladet 3F har lavet på baggrund af tal fra 2012 til 2014. For hver 100 ansatte, indberetter 6,7 af dem årligt en arbejdsskade.

Vi skal prøve, om vi kan gøre tingene bedre. For det er ikke tilfredsstillende at ligge øverst på listen.

Keld Laursen, Direktør i Brabrand Boligforening.

Direktør i boligforeningen, Keld Laursen, siger til DR Østjylland, at han er overrasket, men han har ikke nogen oplagt forklaring.

Det er ansatte i marken, viceværter og medhjælpere, der optræder i statistikken, og typisk er de faldet, har fået løfteskader, været udsat for et vrid, og en enkelt er blevet stukket af en kanyle.

- De fleste er dog hurtigt tilbage i arbejde, for der er tale om mindre skader, siger Keld Laursen, og han kan ikke genkende billedet af, at Brabrand Boligforening er en farlig arbejdsplads og har ikke indtryk af, der decideret er områder, hvor det er farligt at færdes, siger Keld Laursen til DR Østjylland.

- Men vi skal prøve, om vi kan gøre tingene bedre, siger han. For det er ikke tilfredsstillende at ligge øverst på listen.

Brabrand Boligforening har over 5.000 boliger, en blanding af store boligblokke, lavt etagebyggeri og rækkehuse og har lejemål med erhverv og børneinstitutioner.

Efter Brabrand Boligforening er de næste virksomheder med over 100 ansatte på Arbejdsskadelisten Hilton Foods og LM Wind Power.

//Ritzau//

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste