;

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Danskerne: Flygtninge også socialt udsatte

19. feb 2016

Rådet for Socialt Udsattes nye undersøgelse af danskernes holdninger til socialt udsatte viser, at 17 procent af danskerne i dag tænker på flygtninge, når de skal svare på spørgsmålet om, hvad ”socialt udsatte” betyder for dem. .


I 2013, da Rådet sidste gang undersøgte danskernes holdning til socialt udsatte, var flygtninge slet ikke en kategori, som danskerne nævnte i forbindelse med socialt udsatte.


Antallet af hjemløse stiger først og fremmest fordi skiftende regeringer ikke på noget tidspunkt har præsenteret en ambitiøs og realistisk plan for, hvordan vi knækker hjemløsekurven.
Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte

Rådet for Socialt Udsattes formand Jann Sjursen siger til undersøgelsen i en pressemeddelse:

"Når vi i februar 2015 kunne registrere et historisk højt antal hjemløse i Danmark, så har det intet at gøre med flygtningesituationen - selvom det øger presset på kommunerne for at skaffe boliger. Antallet af hjemløse stiger først og fremmest fordi skiftende regeringer ikke på noget tidspunkt har præsenteret en ambitiøs og realistisk plan for, hvordan vi knækker hjemløsekurven. Med flygtningestrømmen bliver udfordringen større på kort sigt. Dét stiller endnu større krav til den politiske vilje til at skabe mulighederne for socialt udsatte – og viljen til at fordele samfundets ressourcer så både socialt udsatte og flygtninge kan have en værdig tilværelse og bidrage til samfundet".  

Rådet for Socialt Udsatte har bedt Epinion om at gennemføre en undersøgelse af danskernes holdning til socialt udsatte. Undersøgelsen blev første gang gennemført i oktober 2013 og nu igen i oktober 2015. 1.013 repræsentativt udvalgt danskere er blevet interviewet til undersøgelsen. 


Kilde: Epinion for Rådet for Socialt Udsatte

Holdninger til socialt udsatte

Rådet for Socialt Udsatte fik i oktober 2013 meningsmålingsinstituttet Epinion til at spørge et repræsentativt udsnit af danskerne om deres syn på socialt udsatte. Hvordan ser den danske befolkning egentlig på socialt udsatte – er der socialt udsatte, hvem er socialt udsatte, hvor vigtigt er det at gøre noget for socialt udsatte, og er indsatsen prioriteret højt nok af det danske samfund? Den undersøgelse har Rådet bedt Epinion om at gentage. I løbet af oktober 2015 spurgte Epinion 1.013 repræsentativt udvalgte danskere om præcis de samme spørgsmål som i 2013.

Download undersøgelsen
Holdninger til socialt udsatte - svar fra 1.013 danskere

Læs også