Foto: Beboerbladet mødte Mette Frederiksen den 3. maj i Vivaboligs afdeling 5 i Aalborg. Foto: Simon Jeppesen

Foto: Beboerbladet mødte Mette Frederiksen den 3. maj i Vivaboligs afdeling 5 i Aalborg. Foto: Simon Jeppesen

Socialdemokrater og DF lover god renoveringsramme

24. maj 2019

 

Landsbyggefonden er ikke kun for de mest udsatte boligområder.

 

Til efteråret skal Folketingets partier forhandle ny boligaftale. Resultatet er afgørende for, hvor mange penge Landsbyggefonden i de følgende år må bruge på at renovere almene boligafdelinger. I alt 60.000 boliger står aktuelt i kø til at få behandlet ansøgninger om støtte til renovering fra Landsbyggefonden. Efterårets forhandlinger bliver afgørende for hvor mange der kan få, og hvornår der kan gives støtte.

 

Beboerbladet har talt med Socialdemokratiets formand og statsministerkandidat, Mette Frederiksen om efterårets forhandlinger.

 

”Vi vil arbejde for, at Landsbyggefonden kan bruge så mange penge på renoveringsstøtte, at vi også fortsat har tidssvarende og billige almene boliger. Det er et af de vigtigste fundamenter i det danske velfærdssamfund,” siger Mette Frederiksen i Beboerbladet, der i de her dage er på vej ud til landets 7.000 boligafdelinger.

 

Landsbyggefonden er et rigtig godt system, hvor alle bidrager gennem deres husleje. Derfor skal alle naturligvis også kunne trække støtte, fortsætter hun.

 

Den socialdemokratiske statsministerkandidat undsiger dermed regeringen, der har foreslået, at pengene i Landsbyggefonden skal forbeholdes afvikling af ghettoer.

 

”Pengene skal ikke kun bruges i de mest udsatte boligområder. Det er vigtigt, at vi forebygger, at andre boligområder bliver udsatte,” siger hun.

 

Det handler om retfærdighed

Formanden for Dansk Folkepartis folketingsgruppe, Peter Skaarup, udtrykker i en anden artikel i Beboerbladet enighed med Mette Frederiksen i det synspunkt. I artiklen hvor han grundlæggende giver udtryk for, at der ikke skal opstå flere ghettoer i Danmark, siger han:

 

”Ghettoer skal forebygges. Et af de bidrag, vi fra Folketinget kan yde, er at sikre de nødvendige sociale og fysiske investeringsrammer for Landsbyggefonden. Boligerne skal være tidssvarende og i orden, hvis man vil have flere ressourcestærke til at flytte ind.

 

For Peter Skaarup handler fordelingen af Landsbyggefondens penge også i høj grad om retfærdighed.

 

”Der er ekstremt meget fokus på de hårde ghettoer, selv om de kun omfatter fire procent af de almene boliger. Beboerne i de andre 96 procent har også betalt til landsbyggefonden,” siger han.