Foto: Martin Knuth

Foto: Martin Knuth

Ni partiledere kom forbi BL's Dome

03. jul 2017

Når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bevæger sig ud fra BL's Dome, stimler journalister og folkemødedeltagere sammen. Der er også tid til selfies.

For tredje år i træk sendte TV 2 News fra BL’s Dome på Folkemødet 2017, og alle ni partiledere var forbi domen. 

Klokken er 13.03 torsdag, og Folkemødet 2017 har været i gang en god time. 

TV 2 News-helikopteren hænger lavt over Allinge. Den flyver i lav højde forbi havnen og Restauranten Røgeriet og når snart til BL’s Dome. Vi er live fra Folkemødet 2017 på TV 2 News, og optakten til første udsendelse, som er med Alternativets partileder Uffe Elbæk, er i gang. 


Kl. 13.10 åbner Elbæk hovedscenen med sin politiske brandtale, hvorfra han går direkte ned til BL’s Dome til interview.


Kameraet i helikopteren er zoomet helt ind på domen, og en langsom panorering viser aktiviteten på Cirkuspladsen – Folkemødets helt centrale plads – og rundt om BL’s Dome og på terrasseanlægget. En helt stille Østersø varsler begyndelsen på et folkemøde med vejr så smukt som en turistbrochure. Programmet Lippert & Langballe – med journalisterne Søren Lippert og Anders Langballe – er i gang. 


Dagen før står producer Kim Hjortkær i domen og kigger op imod det lysrig, der hænger spændt ud i midten af domen. News-teamet kom allerede mandag for at gøre klar. Kabler, mixere og lyd skal køres ind og ud af domen. 

 

Det har været nogle hårde dage med masser af opsætning af teknik, men vi glæder os til at komme i gang.

Kim Hjortkær, producer TV2 News

”Det har været nogle hårde dage med masser af opsætning af teknik, men vi glæder os til at komme i gang.” 


Folkets tavle hev partierne ud af domen

TV 2 News har igen i 2017-udgaven af Folkemødet, fra den 14.-17. juni, indgået en aftale med BL – Danmarks Almene Boliger om brug af domen. 


TV 2 har 14 mennesker med til BL’s Dome, som er tilknyttet de ni programmer, der sendes fra domen, samt de små nyskabelser, som nyhedskanalen har planlagt i år til direkte tv. Blandt andet producerer TV 2 en række walk and talks imellem værterne på terrasseanlægget. Også partileder-interviewene foregår på en lidt anden måde i år. Der er mere BL Dome i billederne, når partilederne sammen med værterne går ud ad døren og hen til ”Folkets Tavle”.
En helt almindelig analog tavle, hvorpå Folkemødets gæster kan skrive spørgsmål og kommentarer til den aktuelle politiker. De små stick it-sedler med input fletter værterne ind i programmet, og partilederen skal på direkte tv fra terrassen svare på folkets spørgsmål. En måde at gøre udsendelserne endnu mere dynamiske på.

”Alle er helt pjattede med at filme herinde,” siger Kim Hjortkær, da kameraerne igen er slukkede efter endnu et partileder-interview. 

Boligen 7/8 - 2017

BL's Dome ligger helt centralt på Folkemødet og er et omdrejningspunkt for debatter, anderledes samtale-formater og fester.
Hele TV2 News-holdet siger farvel til BL's Dome og Folkemødet med en team-selfie.