Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Indblik: Kommunerne må gerne udbetale øget støtte

01. nov 2016

Lektor i socialret: "Kommunerne må gerne udbetale øget støtte".

Mange modtagere af kontanthjælp og integrationsydelse
har i dag færre penge til rådighed, end før kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen trådte i kraft den 1. oktober.Det betyder, at flere vil kunne få hjælp i deres kommune til at dække enkeltudgifter efter lov om aktiv socialpolitik, for eksempel hjælp til at betale medicin eller flyttebil.

”Rent objektivt set vil der være flere, der opfylder betingelserne for at få enkeltydelser,” siger Nina von Hielmcrone, jurist med speciale i socialret og lektor emeritus ved Aalborg Universitet.

 

En kommune vurderer altid den enkelte borgers økonomi. Hvis borgeren for eksempel er bagud med huslejen og ansøger om hjælp, kan kommunen i en periode give midlertidig huslejehjælp.

Borgere, der er ramt af kontanthjælpsloftet, står dog ofte med en særlig udfordring.

 

”Det er faktisk et stort problem, hvis vedkommende hverken kan betale sin husleje på kort eller langt sigt,” siger Nina von Hielmcrone.

Har borgeren held til at finde en billigere lejlighed, vil kommunen have mulighed for at hjælpe med depositum og boligindskud.

Kontanthjælpsloft

Indblik: Løsningen er flytning
Indblik: Børn må dele værelse

Lavere boligstandard til enlige forældre på kontanthjælp, midlertidig huslejehjælp og øget adgang til indskudslån. Det er nogle af de måder, kommunerne vil tackle kontanthjælpsloftet på.

Indblik: Kommunerne må gerne udbetale øget støtte

Mange modtagere af kontanthjælp og integrationsydelse har i dag færre penge til rådighed.