04. APR. 2022 KL. 14:46

Ny lov: Fremlejere, der behandler lejere skidt, kan miste lejligheden

DSC0664

Simon Jeppesen

Fra 1. juli kan almene boligorganisationer opsige beboere, der ikke overholder lejeloven, når de fremlejer deres lejlighed.

Almene beboere, der fremlejer, kan fra sommer miste boligen, hvis de taber flere sager i huslejenævnet og nægter at rette sig efter afgørelserne.

Det kan være om alt fra huslejens størrelse til vedligeholdelsesforpligtelser, tilbagebetaling af depositum, udarbejdelse af varmeregnskab m.m.

Lovændringen kommer, fordi der i de seneste år har været sager med fremlejegivere, der har snydt deres fremlejetager. Men det har ikke været et stort problem på det almene område.

Alligevel mener Anni Pedersen, juridisk konsulent i BL-Danmarks Almene Boliger, at den kan få en effekt.

”Med de nye regler, risikerer en lejer at miste sin lejlighed. Derfor tror jeg, at loven kan få en præventiv effekt. Særligt i de store byer, hvor flere fremlejer,” siger Anni Pedersen.   

Almene lejere har mulighed for at fremleje boligen helt eller delvist. Så bliver beboeren såkaldt ”fremlejegiver” overfor sin lejer og forholdet mellem fremlejegiver og fremlejetager er reguleret af den private lejelov og lov om boligforhold.

Med de nye regler, risikerer en lejer at miste sin lejlighed. Derfor tror jeg, at loven kan få en præventiv effekt. Særligt i de store byer, hvor flere fremlejer.

Anni Pedersen

Juridisk konsulent i BL-Danmarks Almene Boliger

Læs senere artikler

Nye regler på vej: Almene fremlejere kan miste boligen

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

KAB vil stoppe ulovlig fremleje

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Men med den nye lovgivning får boligorganisationen en rolle, hvis fremlejegiveren taber to eller flere sager i huslejenævnet, men ikke vil rette ind efter afgørelserne.  

Reglen medfører nemlig, at den almene boligorganisation kan opsige en almen lejer, som ikke overholder sine forpligtelser som udlejer.

Huslejenævnet fremover skal orientere boligorganisationen, hvis beboere, der fremlejer, taber sager og ikke efterlever de afgørelser, der bliver truffet.

Læs mere her på BL Informerer

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Gitte Linde Og Allan Dam Madsen Slipper For At Skrive Mange Mails, Når De Tager En Hurtig Snak Ved Skærmen. Foto Charlotte Scott Hansen Udlejning og ejendomsfunktionærer flyttede sammen – fik meget bedre arbejdsdag
Allan Werge_Foto Andreas Holm Hansen (2) Allan Werge ny formand for BL
Folketingssalen Christoffer Regild 07 Boligaftale med 10 milliarder kroner vedtaget i Folketinget
Hanne Kjær Kristoffersen Boliggården 1 Boligselskab tilbyder hjemmearbejde for at kunne ansætte folk
Se alle artikler ( 2488 )

0

Læseliste