20. DEC. 2021 KL. 13:05

Er I tilmeldt til de nye indkøbsnetværk?

COLOURBOX32495237

Effektiveringsaftalen fra januar sidste år lagde vægt på indkøb. Foto: Colourbox

Der skal købes bedre og billigere ind i de almene boligorganisationer. Det er et krav i effektiviseringsaftalen. Nye netværk skal hjælpe.

Indkøb er et af flere vigtige emner i den ny effektiviseringsaftale, som kom på plads i begyndelsen af 2021.

”Helt konkret skal der som en del af aftalen, etableres indkøbsnetværk i Øst og Vest, blandt de almene boligorganisationer, hvor vi skal erfaringsudveksle om de gode og effektive indkøbsløsninger,” siger Mikkel Jungshoved, der er teknisk konsulent i BL-Danmarks Almene Boliger

Der er allerede sparet meget store beløb hos landets almene boliger på græsslåning, forsikringer, belysning, malerarbejde, når beboerne flytter ud etc.

Indkøb er fortsat et vigtigt indsatsområde inden for optimering af den almene sektors drift, administration og byggeri, ikke mindst fordi at optimering af indkøb slår direkte igennem i effektivitetstallene og ikke mindst på beboernes husleje.

Mikkel Jungshoved

Teknisk konsulent, BL-Danmarks Almene Boliger

Læs senere artikler

”Vi køber ind for andre folks penge, så det er en pligt at købe strategisk og smart ind”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Men mange steder er der stadig potentialer for effektivisering.

”Indkøb er fortsat et vigtigt indsatsområde inden for optimering af den almene sektors drift, administration og byggeri, ikke mindst fordi at optimering af indkøb slår direkte igennem i effektivitetstallene og ikke mindst på beboernes husleje,” siger Mikkel Jungshoved.

Tanken er, at medlemmerne i de nye indkøbsnetværk skal spille hinanden gode. Komme med gode erfaringer og tage de gode råd fra andre med hjem.

Netværket henvender sig til alle medarbejdere i det almene med ansvar for indkøb, eller som foretager med store indkøb i organisationen. For eksempel indkøbschefer og indkøbskonsulenter men også direktører og administrationschefer.

Tilmeld dig her, og læs mere: Nye indkøbsnetværk (bl.dk)

Om skribenten

mette_lauth.jpg
Mette Lauth

Mette Lauth er indholdsredaktør i BL og arbejder med indhold til beboerbladet.dk og fagbladetboligen.dk. Hun interesserer sig for livet i landets almene boliger, lejerforhold og boligpolitik.

Seneste Artikel

Nye regler på vej: Almene fremlejere kan miste boligen

Mette Lauth er indholdsredaktør i BL og arbejder med indhold til beboerbladet.dk og fagbladetboligen.dk. Hun interesserer sig for livet i landets almene boliger, lejerforhold og boligpolitik.

Seneste Artikel

Nye regler på vej: Almene fremlejere kan miste boligen

Fik du

læst disse?

Kaare Dybvad Af Claus Bech Listerne over udsatte boligområder har nu 62 nye forebyggelsesområder
Fotograf Holger Anderson Roskilde Stillads Husfacade2 Politisk stop for almene renoveringer vil give ekstraregning på huslejen
Design Uden Navn (20) Sådan tog beboerne kontrol over deres parkeringspladser med p-vagt
Rotte Colourbox Skadedyr: Hvem har ansvaret?
DSC9005 Ny rapport: Lejere har oftere gæld end ejere
Martin I Boliggr Boligselskaber: Sådan gav vi kontorfolket lov til mere hjemmearbejde
Se alle artikler ( 2295 )

0

Læseliste