04. MAR. 2020 KL. 15:05

Beboere marcherer mod nedrykning af AC Horsens og Sundparken

sundparken-banner.jpg

Signe Schlichtkrull

Unikt samarbejde sender Sundparkens beboere på lægterne ved fodboldholdet AC Horsens kampe.

Den 22. marts går Sundparkens beboere og venner for tredje gang i år i samlet flok mod stadion for at støtte byens superligahold AC Horsens. Den såkaldt hårde ghetto og fodboldholdet kæmper nemlig sammen mod nedrykning. Mens Sundparken har ghettopakkens nedrivninger hængende over hovedet, så risikerer AC Horsens nedrykning fra superligaen.

Fodboldklubben sponsorerer gratis billetter til Sundparkens beboere og får til gengæld opbakning på lægterne. Næste hjemmebanekamp er mod topholdet Brøndby.                

”Vores beboere får en god oplevelse, og så håber vi også, at der er nogen på Christiansborg, der ser, at der er mange der interesserer sig for og bakker op om Sundparken,” siger Michael Meldgaard, direktør i Andelsboligforeningen Odinsgaard.

Han var selv med til de to første marcher og fodboldkampe.

”Det var vildt hyggeligt. Vi har et godt fællesskab i Sundparken som vi er stolte af,” siger Michael Meldgaard.

Sort og gul

Den første march den 24. februar trak 300-350 personer, der fik huer og halstørklæder i fodboldklubbens farver sort og gul. Børn og voksne bar gule balloner og et banner med ordene ”Sundparken og AC Horsens vil ikke rykke ned”, mens et blæserorkester sørgede for, at de blev hørt hele vejen. Horsens borgmester Peter Sørensen deltog i den march, der fandt sted 1. marts.

Initiativet kommer fra AC Horsens, der i forvejen samarbejder med Andelsboligforeningen Odinsgaard. 10 unge fra Sundparken har et lommepengejob på stadion, hvor de hjælper til, når der er kamp.

Bliver hylemorsomt

Den foreløbig sidste fælles kamp mod nedrykning starter med spisning i boligområdets sportshal, Sundparkhallen. Bagefter går det løs med levende musik på marchen mod stadion, der ligger halvanden kilometer fra Sundparken.

”Jeg tror, det bliver hylemorsomt, når det er Brøndby, for de har nogle fantastiske tilskuere,” siger Lars Mose, Sundparkhallens leder.

De næste par uger skal der blandt andet øves fodboldsange i Sundparkhallen, så AC Horsens kan få fuld opbakning fra Sundparkens beboere og venner, der også er inviteret med. Der er gratis billetter til alle, der møder op til marchen.

”Ved den første march kom der også folk med sæsonkort, der bare gerne ville støtte op om os, og det fortæller os, at vi har ramt noget godt,” siger Lars Mose.

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste