24. APR. 2020 KL. 14:38

Coronakrisen giver større efterspørgsel på lejeboliger

boliger-koebenhavns-havn.jpg

Boliger langs havnen i København er populære. Men de er blevet sværere at sælge under corona-krisen. Foto: Colourbox.

Frygten for fremtiden og banker, der ikke vil låne penge ud, får boligsøgende til at søge mod lejemarkedet.

Flere boligsøgende, som troede, de skulle købe ejerbolig, er på grund af usikkerheden om deres økonomiske fremtid og deres lånemuligheder blevet tiltrukket af at leje for en periode frem for at købe. Det fremgår af EjendomsWatch.

Meldingen fra flere aktører i branchen er, at bankerne er begyndt at råde deres kunder til at tage en lejebolig i stedet og spare flere penge op, før de investerer i ejerbolig.

Inden for den sidste uge har Danske Banks realkreditinstitut, Realkredit Danmark, blandt andet strammet kravene for boligkøberne. De har fordoblet udbetalingskravet ved boligkøb fra 5 til 10 procent, hvilket har mødt kritik fra Dansk Ejendomsmæglerforening.

Den jyske udvikler Birch Ejendomme er et af de selskaber, som tydeligt kan mærke en stigning i interessen for udlejningsboliger efter corona-krisens indtræden.

"Interessen for udlejningsboliger er steget helt vildt. Det er selvfølgelig, fordi nogle hellere vil leje end købe. Nogle vil måske lige være sikre på jobbet, og andre må måske ikke låne i banken til det. De vælger så at leje i stedet. Det kan vi mærke. Det andet er, at der er en del folk, som går fra hinanden på grund af coronakrisen – det kan vi virkelig mærke på udlejningen," siger medejer René Birch til EjendomsWatch.


Lokker med gratis husleje

En opgørelse fra marts fra Boligsiden.dk viste, at det i starten af 2020 tog dobbelt så lang tid at sælge en projektbolig som i starten af 2016. Projektsalget faldt markant i løbet af 2019 set i forhold til succesårene 2016-2017.

Preben Angelo, adm. direktør hos Realmæglerne, oplever også det nuværende mådehold hos potentielle købere.

"Projektmarkedet går slet ikke så hurtigt, som det gjorde for år tilbage. Derfor kan man nu også se, at der er flere projektboliger, som i dag er lejeboliger. Der er blevet bygget for meget. Der er også blevet bygget forkert," siger han til EjendomsWatch.

Og der bliver lokket med gratis husleje, for det er tilsyneladende ikke altid lige let at få lejet nybyggeriet ud. I hvert fald har en række ejendomsselskaber og mæglere gennem 2019 lokket med at give folk gratis tag over hovedet i flere måneder.

Et kneb, som blandt andet EDC Projekt Poul Erik Bech har brugt i deres annoncering på Facebook. De giver tre måneders gratis husleje på flere boliger på Teglholmen i Sydhavn i København, hvor der bygges massivt for tiden.

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligforening uddanner viceværter til brobyggere

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligforening uddanner viceværter til brobyggere

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste