31. AUG. 2017 KL. 14:52

Indblik: Historien om de 25 procent i planloven

by-og-havn-6-juli-2017-01.jpg

By & Havn / Ole Malling

Ritzau Foto

September 2013
Overborgmester Frank Jensen siger på Socialdemokra­tiets kongres, at København ikke kun skal være for velhavere, og han lufter tanken om at få ændret planloven, så man kan bygge op til 20 procent almene boliger i nye byområder.
 
April 2014
SF lufter ideen om billigere byggegrunde til almene boliger og tilslutter sig ideen om at ændre i planloven for at sikre flere almene boliger.
 
November 2014
S-R-regeringen foreslår en række ændringer i planloven, blandt andet at en kommune kan sikre op til 25 procent almene boliger i nye boligområder. SF og Enhedslisten bakker op om forslaget, og det bliver en del af finanslovsaftalen for 2015.
 
Juni 2015
Folketingsvalget betyder, at V-regeringen kommer til, og flere borgerlige partier bebuder, at man vil af med den ny bestemmelse om 25 procent almene boliger.
 
November 2015
Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg 
bekræfter i et interview med Boligen, at de borgerlige partier er enige om, at man gerne vil ”rulle” reglen om de 25 procent almene boliger tilbage.
 
December 2015
Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen inviterer Folketingets partier til forhandlinger om en ny vækstpakke. En vigtig del handler om planloven, hvor det blandt andet stadig er meningen, at de borgerlige partier vil af med 25-procentreglen.
 
Februar 2016
Flere medier skriver, at der er enighed i blå blok. Blandt andet skriver Berlingske: ”Samtlige partier i blå blok vil ændre planloven, så kommuner ikke længere kan kræve, at hvert fjerde nye boligbyggeri skal være et såkaldt ­alment boligbyggeri.”
 
Juni 2016 
Liberal Alliance melder ud, at det især er 25-procentreglen for de almene boliger, som gør, at de næppe kan være med i en ny aftale om planloven.


Juni 2016 
Der indgås aftale imellem V-regeringen, Dansk Folkeparti, De Konservative og Socialdemokratiet om en ny planlov, hvor reglen om 25 procent almene boliger er bevaret. Den brede aftale skyldtes, at S satte bevarelsen af reglen som et ultimativt krav i forhandlingerne.



Boligen nr. 9 - 2017

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste