Foto Philip Davali / Ritzau Scanpix

Indblik: Flytning af udsatte og kriminelle familier fra udsatte boligområder er ingen mirakelløsning

03. sep 2018

Indblik

Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix

Den 9. maj indgik regeringen, Dansk Folkeparti, SF og Socialdemokratiet en bred aftale om bekæmpelse af parallelsamfund. Aftalen betyder blandt andet, at boligområder, der har stået på regeringens såkaldte ghettoliste i de seneste fire år, inden for seks måneder skal indsende en udviklingsplan, som viser en konkret vej til at nedbringe andelen af almene familieboliger i området til højst 40 procent inden 2030. 


Det kan for eksempel ske ved salg, nybyggeri af private boliger, omdannelse af almene familieboliger eller nedrivning.

Udspillet omfatter aktuelt 16 såkaldte ghettoområder. Udviklingsplanen skal godkendes af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. 

Gennemføres planen, vil det medføre, at mange tusinde mennesker skal flytte fra deres hjem. Metoden har været prøvet før. Fagbladet Boligens redaktion har set på erfaringerne.Fagbladet Boligen nr. 5 - 2018

Indblik: Flytning af udsatte og kriminelle familier fra udsatte boligområder er ingen mirakelløsning
Indblik: Løsning af et problem blev til to nye

Omdannelsen af Riddersborgparken i Nakskov betød, at udsatte beboere flyttede til nye boligområder, hvor de skabte uro og konflikter med naboerne.

Indblik: Kriminaliteten fortsætter

Aarhus og Odense forsøgte at flytte kriminelle familier fra udsatte boligområder til velfungerende bydele, men kriminaliteten fortsatte.