Foto Stefan Kai Nielsen

Indblik: Hjemløsheden vokser

28. mar 2017

Indblik

Skæve boliger

Foto: Stefan Kai Nielsen

Hjemløsheden vokser - men antallet af skæve boliger er ikke fulgt med.

 

I starten af februar var der hjemløsetælling. Det sker hvert andet år. Resultatet bliver først offentliggjort til august. Men alle eksperter forventer, at tallet er steget igen. Måske så meget som otte procent. 

 

Antallet af hjemløse har ikke været højere i nyere tid. Alene fra 2009 til 2015 steg antallet af hjemløse med 23 procent til over 6.000 hjemløse på landsplan. 

 

Men samtidig er byggerierne af skæve boliger til de allermest udsatte hjemløse stilnet af. Af de skæve boligprojekter, der er gennemført rundt om i landet, er over halvdelen mere end ti år gamle. 

 

Folketinget har ellers hvert år afsat satspuljemidler, der skulle støtte byggeriet af flere skæve boliger. Men ansøgningerne er udeblevet. 

 

I årene imellem 2012 til 2016 blev kun 69 procent af satspuljemidlerne til skæve boliger brugt. Der kunne have stået 

Skæve boliger

Indblik: Hjemløsheden vokser
Indblik: Penge til skæve boliger bliver ikke brugt

Kun 69 procent af satspuljerne til at bygge skæve boliger til hjemløse er blevet brugt. De 27 ubrugte millioner svarer til, at der kunne være bygget 68 skæve boliger mere.

Indblik: Ro i et ellers kaotisk liv

Der er nabokonflikter, misbrug og sygdom i Ellehjørnet. Men også ro, omsorg og frihed til at være som man er.

Indblik: 3B - Skæve boliger koster i vedligehold

Boligorganisationen 3B har haft skæve boliger siden 2002, og har netop fået godkendt to nye byggerier i Københavns Borgerrepræsentation.

Indblik: Hovedstadskommuner uenige om skæve boliger

Halvdelen af landets hjemløse er i Hovedstadsområdet. Men de to største kommuner ser helt forskelligt på skæve boliger. Den ene har 3 skæve boliger, den anden snart 77.