Foto Scanpix

Indblik: Hold fingrene fra enlige forældres boligsikring

01. feb 2016

Indblik

Bebudet loft over kontanthjælp

Foto: Scanpix

I december fremlagde regeringen, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti et lovforslag om et nyt kontanthjælpsloft – Et forslag, der ifølge regeringens egne beregninger især vil ramme enlige forældre med børn.


Opinionsinstituttet A&B Analyse har for Boligen spurgt Danmarks befolkning om, hvor meget det er acceptabelt at reducere enlige forsørgeres indkomst for at øge deres incitament til at arbejde. 57 procent af befolkningen siger 0 procent.


Der skal ikke tages penge fra enlige forældre på kontanthjælp. 20 procent af befolkningen svarer, at der kan tages 10 procent. Og resten mener, at der kan tages mere fra dem.

 

Skal der tages penge fra enlige forældre på kontanthjælp, er 80 procent af befolkningen enige om, at reduktionen af indkomsten skal ske gradvist, så man eksempelvis kan undgå udsættelser.

 

Undersøgelsen er foretaget af A&B Analyse i dagene fra den 11. til den 15. december 2015. I alt deltog 1.103 personer i alderen fra 18 og opefter i undersøgelsen.

Bebudet loft over kontanthjælp

Indblik: Hold fingrene fra enlige forældres boligsikring
Indblik: Ikke flere i arbejde, men mange flere udsættelser

Antallet af udsættelser efter blandt andet indførelsen af det første kontanthjælpsloft i 2004 steg så voldsomt, at Domstolsstyrelsen skulle ændre sine beregningsmetoder.

Indblik: Antallet af hjemløse stiger

Historien er ikke ene om at pege på muligheden for, at et nyt kontanthjælpsloft kan sætte gang i udsættelsesforretningerne. Bl.a. Kommunernes Landsforening og Forælder Fonden frygter, at det vil få alvorlige konsekvenser for de cirka 30.000 kontanthjælpsmodtagere, som loftet vil ramme.