Foto: Carsten Ingemann

Foto: Carsten Ingemann

The Silo vinder RENOVER prisen

07. sep 2018

Årets bedste renovering ligger i Nordhavn og hedder The Silo. Stort alment boligområde var med i opløbet.

 

Siden januar har alle kunnet indstille deres favorit renoveringsprojekter, og i år blev det til hele 182 indstillinger på tværs af hele landet. Ud af dem blev seks nomineret, og torsdag aften kunne repræsentanterne fra det store renoveringsprojekt i Københavns Nordhavn efter flere måneders venten så stille sig øverst på sejrsskamlen, da RENOVER prisen 2018 blev uddelt.   

Det var formand for nomineringsudvalget, Gøsta Knudsen, der stod for uddeling af prisen.


”The Silo er et fornemt eksempel på en ambitiøs transformering fra havneerhverv til attraktive, eksklusive boliger. Det er værdifuldt, fordi der i mange danske havne er funktionstømte siloanlæg, som venter på en stillingtagen til bymæssig genbrug eller nedrivning. Boligernes fandenivoldske materialemæssige råhed, den frigjorte indretning og det banebrydende arkitektoniske facadeudtryk er så perspektivrigt, at der ikke kan herske den mindste tvivl om renoveringens kaliber,” siger Gøsta Knudsen, tidligere stadsarkitekt i Aarhus og formand for nomineringsudvalget.


En almen boligrenovering var også med i opløbet. Korngården i Ballerup var nomineret, hvor DOMUS i samarbejde med DAB, DOMINIA og DAB Landskabsgruppen har udarbejdet en gennemgribende helhedsplan for Korngården og løftet hele området. “Korngården er efter ombygningen og renoveringen et fremtidssikret, bæredygtigt byggeri, hvor alle beboere i alle aldre lever i lyse og sunde boliger, med mindre energiforbrug og mere kvalitet. Korngården er plads til fællesskab og forskellighed,” lød det i indstillingen

Læs om renoveringen af Korngården

Et projekt i særklasse
The Silo var før renoveringen en ikonisk bygning i Nordhavn, der stod ubrugt hen. Den rå silo er blevet renoveret med ny facade af stål, hvor altaner, isolering og døre er blevet en integreret del. 


The Silo rummer nogle af landets dyreste boliger, men samtidig også i et område, hvor der er blevet plads til almene ungdomsboliger fra domea.dk.

Siloens råhed består også indvendigt, hvor de eksklusive lejligheder fremstår med ubehandlede betonvægge, og de originale loftshøjder på imellem 3,5 og 7 m er bevaret.


Sammen med RENOVER prisen og den eftertragtede prisstatuette kommer en check på 100.000 kroner. 


Særlig hæder til unikt projekt

Ud over RENOVER prisen blev også Specialprisen uddelt. Specialprisen går til et unikt, originalt og særligt projekt, der måske ikke lever op til alle RENOVER prisens kriterier. 


Prisen gik i år til Whiskyhuset på Ærø, der er et forfriskende indspark i fortællingen om landdistrikternes deroute, hvor Whiskyhuset var et gammelt vaskehus, som nu er forvandlet til Danmarks mindste whiskydestilleri i et projekt, der har været båret frem af det stærke lokale sammenhold på Ærø.